R&R Software Zrt.
Az R&R Software vállalati üzleti alkalmazásokat, átfogó digitális megoldásokat fejleszt és szállít nagyvállalatok, kormányzati szervezetek számára. Az R&R Software technológiai tudásmenedzsment- és fejlesztőcsapatokat is biztosít globális vállalatok számára, a legújabb szoftverfejlesztési és AI-technológiákat alkalmazva. 1991-es alapítása óta folyamatosan nyereségesen működik, a 2023-as szolgáltatási és licencbevétel elérte a 10 millió Eurót, aminek több mint 21%-a export főleg USA-ba és Afrikába. Több mint 210 fős szakértői bázisával és stratégiai ökoszisztéma-partnerségével sikeresen járul hozzá a magas hozzáadott értékű hazai gazdaság fejlődéséhez, emellett operatív együttműködéseket tart fenn egyetemekkel és informatikai szövetségekkel, klaszterekkel.

A több, mint 33 évnyi sikeres működés eredményét az R&R Software folyamatosan üzlet- és termékfejlesztésre, valamint a pénzügyi háttér megalapozására fordította. Az erőfeszítések eredményeképp létrejött széles termékportfólióval, a meghatározó piaci részesedéssel, valamint a tőkeerős háttérrel stabil, hosszú távú partnerkapcsolatot kínál Ügyfelei részére.

Az R&R Software teljes tevékenysége ISO 9001 minőségbiztosított. A minőségpolitika fókuszában az ügyfelek elégedettsége áll: a cég évek óta magasan az iparági átlagot meghaladó, 80% feletti összesített eredménnyel teljesít a felméréseken. Átlagos ügyfél-életciklusának hossza meghaladja a 10 évet. Korszerű, automatizált minőségbiztosítási eszközök, valamint szabályozott fejlesztési és megoldásszállítási módszertanok segítségével folyamatosan törekszik termékei és szolgáltatásai minőségének emelésére.

Az R&R Software a partnereivel közösen végzett kutatás-fejlesztési tevékenység keretein belül vesz részt a legmodernebb, gazdasági és társadalmi körökben is hasznosítható technológiai paradigmák létrehozásában és adaptációjában.

Igényeknek és céloknak megfelelően összeállított IT Konzorciumok vezetőjeként és partnereként az R&R Software más hazai vállalatokkal és kompetencia-központokkal összefogva, a konszolidált tevékenységet irányítva igyekszik beazonosítani magas hozzáadott értékű, nagy volumenű, fejlődő országokban felmerülő export lehetőségeket. A fejlesztési lehetőségek elnyerése esetén különös figyelmet fordít azok fenntarthatóságának, hosszú távú üzemeltetési képességeinek megteremtésére, amelyet a technológiai-műszaki fejlesztésekkel párhuzamosan végrehajtott tudástranszferrel ér el.

Cégtörténet

Az R&R Software 1991-ig visszanyúló cégtörténete megtekinthető a Facebook idővonalzón.

Kattinson ide az R&R Software Facebook oldalának megtekintéséhez.

Piaci pozíció


Független piackutatók - többek között az IDC és a Budapest Business Journal - elemzései alapján az R&R Software Magyarország egyik legnagyobb, üzleti alkalmazások fejlesztésével és szállításával foglalkozó vállalkozása. Termékei és szolgáltatásai révén meghatározó pozíciót szerzett a hazai és nemzetközi piacokon egyaránt

Az R&R Software legnagyobb értékének munkatársai szakértelmét és tapasztalatát tekinti. 2022 óta több, mint 210 fős szakértői bázis áll rendelkezésére a folyamatos belső fejlesztések, és az ügyfél-projektek kivitelezéséhez.

Az R&R Software átlagos ügyfél-életciklusa - ami alatt az az időtartam értendő, amíg az ügyfél a bevezetett megoldást aktívan használja - meghaladja a 10 évet. Független felmérések alapján az összesített ügyfél-elégedettségi mutatói évről évre meghaladják a 80 százalékos értéket, ami magasan az iparágra jellemző átlag feletti színvonalat jelent.


Az R&R Software teljes tevékenysége ISO 9001 minőségbiztosított, a rendszeres auditokat a DNV szakértői végzik.


Az R&R Software Zrt. "IVSZ - Szövetség a Digitális Gazdaságért" tag.

Üzleti adatok

Az R&R Software különösen stabil pénzügyi háttérrel rendelkezik, alapítása óta rendre eredményes üzleti éveket zár. A tulajdonosi háttér 1991 óta változatlan; a vállalat száz százalékig hazai szakemberek birtokában van, akik a mai napig aktívan részt vesznek a cég irányításában.

Eredmény (millió HUF) Saját tőke (millió HUF) Összes árbevétel (millió HUF)
2005 103 633 1 040
2006 207 788 1 368
2007 376 1 081 1 796
2008 132 1 207 1 443
2009 94 1 257 1 386
2010 134 1 350 1 377
2011 103 1 423 1 497
2012 239 1 607 1 745
2013 189 1 733 1 755
2014 118 1 740 1 777
2015 34 1 674 1 551
2016 41 1 715 1 949
2017 97 1 727 2 519
2018 253 1 879 3 035
2019 63 1 802 2 880
2020 712 2 325 3 696
2021 236 1 041 3 631
2022 493 1 281 3 342
2023 578 1 318 3 856

Külpiacok

Az R&R Software a hazai ICT szektor meghatározó szereplője: magas hozzáadott értékű termékeivel és szolgáltatásaival aktívan járul hozzá a hazai export mutatók növekedéséhez.

Kontinenseken átívelő, sikeresen megvalósított informatikai projektek igazolják, hogy az R&R Software saját forráskódú és fejlesztésű informatikai megoldásai, a cég több, mint 33 év alatt felhalmozott tudása és tapasztalata, korszerű szervezési és fejlesztési módszertani gyakorlatai, valamint a vállalat stabil pénzügyi háttere nemzetközi versenyben is megállják a helyüket.


Társadalmi felelősségvállalás

Az R&R Software társadalmi felelősségvállalási célkitűzéseinek zászlóshajója a György Ádám Kastélyakadémiával megvalósuló együttműködés. Az eseményt évről évre a pomázi Teleky-Wattay Kastélyban rendezik, ahol György Ádám zongoraművész és az általa meghívott szaktekintélyek tartanak zongora-mesterkurzust a világ minden tájáról érkező fiatal tehetségek részére - 2011-ig azonban nem volt hazai tanulója a Kastélyakadémiának.


Az R&R Software 2012-ben Ösztöndíjat alapított, amely azóta is évente 2500 euró értékben teszi lehetővé hazai tehetségek részére, hogy napjaink egyik kiemelkedő művészétől tanulhassanak.

Az R&R Software a 2022-es New York Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraverseny támogatója, amely 2022-re a világ egyik legjelentősebb zongoraversenyévé nőtte ki magát. A verseny célja Liszt és örökségének ünneplése, még szélesebb körű megismertetése. A döntőt a Carnegie Hallban tartották.


A művészetek támogatása mellett az R&R Software kiemelt figyelmet fordít a környezetvédelemre:
A munkatársak újrahasznosított papírt használnak.
Mind a négy budapesti irodában korszerű, alacsony károsanyag-kibocsátású fűtésrendszer üzemel.
A karbantartó munkatársak télen környezetbarát síkosságmentesítő szóróanyagot használnak a járdákon.
A munkatársak az irodákban szelektíven gyűjtik a hulladékot.

Az R&R Software rendszeresen végez a társadalmat más módon segítő tevékenységeket is. A munkatársak festettek már óvodákat és iskolákat - még a szomszédos Csillaghegyi Strandfürdő korlátjait is - és rendszeresen kínáltak segítséget a Római-part árvízi védelméhez.

Az R&R Software 2014-ben csatlakozott az IVSZ által kezdeményezett "Fogadj örökbe egy iskolát" programhoz, amelynek keretében a cég szakértői középiskolásoknak tartottak rövid szakmai előadásokat az informatikáról, mint karrierlehetőségről. Az R&R Software több alkalommal adományozott használt informatikai eszközöket iskolák részére.

Az R&R Software munkatársai segédkeztek Prof. Dr. Rákóczi István, a Szent Imre Kórház Nőgyógyászati Profiljának tanácsadójának szakmai projektjében, amelynek keretein belül a felesleges császármetszések elkerülését elősegítő webes tudástár műszaki tanácsadói és kivitelezési feladatait végezték el.

2019-ben az R&R Software használt számítógépeket adományozott a Pilisborosjenő Mesevölgy Óvoda részére, majd karácsony alkalmából jótékonysági célra csoportosított, amelyből az Amigos a Gyerekekért jótékonysági szervezetet támogatta. Az “Amigók” egyetemisták, akiknek célja, hogy a súlyosan beteg gyerekeket gyógyulásra motiválják egy hasznos eszközön, a nyelvtanuláson keresztül.

Az R&R Software 2021-ben a koronavírus-járvány miatt árván maradt gyermekeket támogatta a Regőczi Alapítványon keresztül, továbbá 2022-ben az Alapítvány felkérésére segített beszerezni a tanulók számára a jogtiszta, legújabb Microsoft szoftver licenceket, szakemberei elvégezték a szoftverek telepítését, beállítását.

Az R&R Software munkatársai számos alkalommal gyűjtöttek és juttattak el karácsonyi ajándékcsomagokat rászorulók részére a "Cipősdoboz akció" keretében.

Kutatási és fejlesztési tevékenység

Saját termékeinek és szolgáltatásainak folyamatos fejlesztése mellett az R&R Software a széles körben alkalmazható eszközök létrehozását célzó szoftvertechnológiai kutatásokban is élen jár. Jelenleg kiemelten az autók hatékonyabb és gazdaságosabb felhasználását, a személyi mobilitás kiterjesztését célzó fejlesztésen dolgozik:

“Autó mint Szolgáltatás” paradigmát támogató informatikai platform megvalósítása.

A Szegedi Tudományegyetem nemzetközileg is elismert Szoftverfejlesztési Tanszékével közösen számos, a szoftverminőség javítását célzó kutatás-fejlesztési projektben vett részt:

RPG/400 rendszerek szoftverminőség és modernizáció célú transzformációját, valamint felhő alapú alkalmazását támogató módszerek kutatása és prototípus eszközkészlet fejlesztése.
Cloud alapú, Üzleti Intelligenciára épülő, energiafogyasztás-adatgyűjtő és optimalizáló rendszer.
Architektúra Karbantartó Rendszer fejlesztése az R&R Software Zrt-nél.

A kutatás-fejlesztési tevékenységben is fontos szerepet kapott a környezetvédelem. Az energiamenedzsment-megoldások elismert szakértőjével, a Future Energy Kft-vel közösen létrehozott SMART ENERGY VISION energiamenedzsment rendszer elsősorban nagyfogyasztóknak - termelő vállalatoknak, ingatlanüzemeltetőknek, állami szerveknek - kínál megoldást energiafogyasztásuk kontrollálására.

Vezetőség


Rozenberszki Csaba

Vezérigazgató

alapító


1986-ban végzett a BME Villamosmérnöki Karán, majd 1986-ban telekommunikációs területen szakmérnöki, 1989-ben doktori címet szerzett. Fejlesztőmérnökként a Videotonnál dolgozott 1988 és 1989 között, majd üzleti alkalmazásfejlesztőként Németországban 1989-től 1992-ig.

Testvérével, Rozenberszki Zsolttal 1991-ben alapították az R&R Software-t, ahol ügyvezetőként elsődleges feladata a pénzügyi, és a humán erőforrás-gazdálkodás irányítása volt. A cég folyamatos növekedését, a vezető kollégák tulajdonostársként történő bevonását és a részvénytársasággá alakulást követően vezérigazgatóként a cég üzletileg eredményes, hosszú távú működésének biztosításáért felelős.

Rozenberszki Zsolt

Értékesítési igazgató

alapító


1990-ben végzett a BME Villamosmérnöki Karán. 1989 óta dolgozik az üzleti informatika területén: 1990 és 1992 között Németországban, Münchenben, egy globális japán-amerikai vállalat európai központjában fejlesztőként, később pedig szervezőként, tanácsadóként.

1991-ben alapította az R&R Software-t testvérével, Rozenberszki Csabával, melyhez az első évtől csatlakoztak egyetemi évfolyamtársak, akik a mai napig tulajdonostársak. Az első, németországi piacon szerzett munkákat követően 1992-től az R&R Software - mint vezető hazai üzleti alkalmazásfejlesztő vállalat - felépítéséért, és piaci részesedése növeléséért dolgozik. Angolul és németül beszél.

Orosz Gábor

Fejlesztési igazgató1990-ben végzett a BME Villamosmérnöki Karán. 1992-ig a Műszertechnika vállalatnál fejlesztőmérnök, 1 évig annak tajvani leánycégénél gyártásvezető mérnök.

1992-ben lépett be az R&R Software-hez. 2000-ig az R&R Software és annak amerikai partnere által alapított vegyesvállalatban fejlesztésvezető, magyarországi és európai informatikai projektekben vezető tanácsadó, projektvezető. 2006-ig az R&R Software FusionR ügyfélszolgálati és számlázási rendszerek üzletágának vezetője, termékfejlesztési vezető - jelenleg pedig fejlesztési igazgató és megoldásszállítási vezető, az R&R Software résztulajdonosa.

Szemán Lajos

Üzletágvezető

vállalati üzleti alkalmazások


1990-ben végzett a BME Villamosmérnöki Karán. 1991-ig Franciaországban, Nantes-ban kutatási projektben, később Magyarországon, ipari szoftverfejlesztési projektben fejlesztőként dolgozott.

1992-ben csatlakozott az R&R Software-hez. 1993-ig az R&R Software megbízásából egy müncheni székhelyű, német szoftverfejlesztő cégnél dolgozott ERP projekteken Németországban, Ausztriában, Hollandiában. 2000-ig az R&R Software saját fejlesztésű VERK/400 vállalatirányítási rendszerén dolgozott mint középvezető, 2000-től a FusionR üzleti alkalmazások üzletágnál középvezető, jelenleg pedig üzletágvezető.