RPG/400 rendszerek szoftverminőség és modernizáció célú transzformációját, valamint felhő alapú alkalmazását támogató módszerek kutatása és prototípus eszközkészlet fejlesztése
2014-09-30
„Autó mint Szolgáltatás” paradigmát támogató informatikai platform megvalósítása
2020-04-01

H2020 pályázat előkészítése: innováció, együttműködés, minőség a szoftverpiacon

H2020 pályázat előkészítése: innováció, együttműködés, minőség a szoftverpiacon

2015. 04. 30. – Sajtóközlemény – Projektindulás

Pályázati azonosító: GOP-3.3.4-15-2015-0028

Az R&R Software Zrt. a hazai operatív programok keretében több sikeres kutatás-fejlesztési projektet is végrehajtott már; legújabb ötleteivel pedig – amennyiben lehetősége adódik – szeretne H2020-as pályázatot nyerni, hogy nemzetközi referenciára tegyen szert, amellyel új partnereket és üzleteket szerezhet, valamint elősegítheti térnyerését a külföldi piacokon. A projekt 17,84 millió forintnyi európai uniós támogatással, 75 százalékos támogatási intenzitással valósul meg.

Az R&R Software eddig lezárt kutatás-fejlesztési projektjei között szerepelnek a következők:

  • Web 3.0 paradigmán alapuló virtuális BSS (business support system) projekt (link az eredeti közleményre), amelynek keretében szemantikus alkalmazás-prototípust készített. Ez lényegében a szemantikus web kompetenciák kialakítása, valamint a meglévő termékek és szolgáltatások továbbfejlesztési irányát meghatározó, újgenerációs alkalmazásfejlesztői és üzemeltetői platform kutatása volt. Célja, hogy az internetes alkalmazások, termékek és szolgáltatások a Web 3.0 alapokon nyugvó szolgáltatásintegráció előnyeiből származó, új felhasználói élményt nyújtsanak.
  • Folyamatos minőségmérésen alapuló, valósidejű szoftver-refaktoring keretrendszer fejlesztése és validálása (link az eredeti közleményre): a minőségellenőrzésen problémásnak vélt szoftverkód-részletek javítását automatikus, vagy fél-automatikus refaktoring technikákkal, komolyabb fejlesztői beavatkozás nélkül megoldó eszköz, amely mérhetően javítja a szoftver minőségét.

Az R&R Software úgy véli, hogy – többek között – a fenti projektek során felépített, nemzetközi szinten is versenyképes innováció, tapasztalat és tudás olyan értéket képvisel, amelynek potenciálját érdemes tovább vizsgálni. Jelen projekt keretein belül az R&R Software megvizsgálja az ötletekben rejlő lehetőségek illeszkedését a nemzetközi piacfejlesztési stratégiákhoz, valamint fejleszti nemzetközi partnerségeit. Megvizsgálja továbbá a H2020 pályázatokon konzorciumban vagy önállóan való indulás feltételeit, körülményeit, előnyeit és hátrányait, és az egyes alternatívák megvalósításához kapcsolódó feladatokat.

Szintén a projekt részeként az R&R Software szervezetfejlesztést hajt végre, amelynek keretein belül a nemzetközi projektszállítás feltételeinek megfelelő projektmenedzsmentet, kontrolling- és teljesítménymenedzsment-rendszert, valamint ösztönzési rendszert alakít ki, és erősíti professzionális megjelenését.

A projekt tervezett befejezése: 2015. 10. 31.

További információ kérhető:

Lakatos Gergely, PR és értékesítési vezető

info@rrsoftware.hu

infoblokk_kedv_final_RGB_ERFA