Tanuláshoz szükséges szoftverekkel telepített laptopokat kapnak hátrányos helyzetű diákok
2022-09-09
Mesterséges intelligencia képességek fejlesztése vállalati értékesítési megoldásban
2022-10-24

2022. október 5. és 9. között rendezik meg a New York Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraversenyt a Carnegie Hall Nagytermében

Az R&R Software Zrt. a Zongoraverseny kiemelt támogatója.

A Zongoraverseny célja Liszt és örökségének ünneplése, még szélesebb körű megismertetése. A versenyzők számára különleges vonzerőt és atmoszférát teremt a lehetőség, hogy a Carnegie Hallban, a klasszikus zene „templomában” mutathatják meg tehetségüket a zsűrinek és a nagyközönségnek. A versenyt online, élőben is közvetíteni fogják, amely a Carnegie Hall-ban megrendezett eseményekre ritkán jellemző. Magyar viszonylatban ez lehet az eddigi legfontosabb kulturális esemény New Yorkban, a verseny felvételei évekig megtekinthetők lesznek majd a közösségi médiában.

A New York Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraverseny megálmodója és művészeti igazgatója György Ádám, Liszt Ferenc díjas Steinway művész, a rangos Steinway Nemzetközi Zongoraverseny állandó zsűrije. Nevét a világ 2012-ben ismerhette meg, amikor a lengyel-ukrán közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság nyitóünnepségén 300 millió televíziónéző előtt játszotta Frédéric Chopin tizenegyedik etűdjét.

A zsűriben György Ádám zsűrielnök meghívására idén Dr. Farkas Gábor valamint Dr. Steven Spooner, a Johns Hopkins Egyetem professzora kapott helyet. A döntőbe a tajvani Yi-Chen Feng mellett, a japán Eri Yamamoto, a New York-i Maxim Lando és Kovács Gergely jutott. A négy ifjú tehetséget New York egyik legpatinásabb szimfonikus zenekara, az Orchestra of St. Luke’s kíséri majd a döntőben.

György Ádám:  „A New York-i Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraverseny támogatóink segítségével 2022-re a világ egyik legjelentősebb zongoraversenyévé nőtte ki magát. Az előválogató után versenyünk szóló és zenekari döntőre hívja a négy kiválasztott fiatalt, mindkét eseményre a Carnegie Hallban kerül sor. Az Orchestra of St. Luke’s New York egyik, ha nem a legkiválóbb együttese, az élő közvetítéssel a zenekari döntőt pedig a világ minden pontján előreláthatólag több millió néző követi majd. Ehhez hasonló Liszt ünnep még nem volt az országhatárokon túl!”

A képen György Ádám látható a Carnegie Hall színpadán.

György Ádám szerint a versenynek már nemcsak négy győztese van a négy döntős személyében, akik életre szóló lehetőséget kapnak a Carnegie Hall Nagytermében való fellépéssel, hanem a közönség is páratlan művészi élménnyel fog gazdagodni a döntő során, emellett Liszt Ferenc művészetén át Magyarország is kiemelt figyelmet kap ezekben a kihívásokkal teli időszakban. A versenyről további részleteket itt olvashat.

Az R&R Software Zrt. 2011 óta támogatója a György Ádám Kastélyakadémiának, amellyel lehetővé teszi kiemelkedő magyar tehetségek részvételét a mesterkurzusokon. Büszkék vagyunk arra, hogy a György Ádám Kastélyakadémia többszörös ösztöndíjasa Kovács Gergely zongoraművész 2022-ben a verseny döntősei között szerepel, illetve a 2021-es Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraverseny Zeneakadémián tartott döntőjében 3. helyet szerzett.