Statikus, forráskód alapú minőségbiztosítás bevezetése az R&R Software Zrt-ben
2013-06-30
RPG/400 rendszerek szoftverminőség és modernizáció célú transzformációját, valamint felhő alapú alkalmazását támogató módszerek kutatása és prototípus eszközkészlet fejlesztése
2014-09-30

Architektúra Karbantartó Rendszer fejlesztése az R&R Software Zrt-nél

Architektúra Karbantartó Rendszer fejlesztése az R&R Software Zrt-nél

Pályázati azonosító: GOP-1.1.1-11-2011-0049

Közlemény: projekt zárás, 2014.03.31.

Az R&R Software Zrt több mint két éves, egyetemi partner bevonásával végrehajtott kutatás-fejlesztést zárt le. A projekt keretében a Java Enterprise platformon alapuló SaaS keretrendszerek architektúrájának rekonstrukcióját, kiértékelését és minősítését lehetővé tevő technológia kifejlesztése, és az arra épülő Architektúra Karbantartó Rendszer elkészítése zajlott az R&R Software Zrt-nél.

A 2012-ben indított K+F projekt célja az R&R Software Zrt-nél meglévő termék- és szolgáltatás-portfólió továbbfejlesztésének elősegítése volt, az újgenerációs alkalmazásfejlesztői platform által kínált MDE (model driven engineering) módszertan bevezetésével.

Az R&R Software Zrt. termékeinek és szolgáltatásként nyújtott szoftveres eszközeinek architektúra szintű összetettsége igen magas: a K+F projekt eredményei lehetővé teszik az architektúra átláthatóságának növelését, egyszerűsítik a verziókövetést, a minőségi mutatók változásán alapuló jelentések pedig nagyban megkönnyítik a meglévő termékek és eszközök továbbfejlesztését, más platformra ültetését, valamint az új termékek és szolgáltatások létrehozását.

A projekt során felhalmozott tapasztalatokat az R&R Software saját forrásból indított termékfejlesztése, illetve szolgáltatás bővítése, üzletfejlesztése terén kívánja kamatoztatni. A projekt eredményeit az R&R Software egyetemi kutatópartnere publikációban és oktatási tematikájában, anyagaiban használja fel.

A Java EE alapú, meglévő és tervezett termékek szolgáltatásként való nyújthatóságának kialakításához az Architektúra Karbantartó Rendszer hatékony segítséget nyújt, képes a szükséges fejlesztési erőforrások csökkentésére. Ezáltal arra számítunk, hogy nagy sikernek fog örvendeni e technológiát alkalmazó megoldásszállítók és rendszerintegrátorok körében is.

Kapcsolat:

R&R Software Fejlesztő és Tanácsadó Zrt.

1038 Budapest Ráby Mátyás u. 7.

tel.: 1-436-7850

www.rrsoftware.hu  

infoblokk