A világ minden tájáról érkeztek tehetséges fiatalok a közkedvelt zongoraakadémiára
2017-07-20
Az R&R Software megújította Oracle partneri együttműködését
2017-10-27

R&R Software – a Technológia a Társadalomért alapítvány támogatója

Az R&R Software társadalmi felelősségvállalás programjának keretében támogatja a digitális oktatás terjedését elősegítő szervezetet.

 

A Technológia a Társadalomért Alapítvány össztársadalmi IKT (Információ-és kommunikációtechnológia) fejlesztési célok érdekében harmonizálja és képviseli az IKT-iparági, a civil, az oktatási és kormányzati szereplők szükségleteit és igényeit. Motiválja a jelen és a jövő munkavállalóit az e-képzettségek elsajátítására és támogatja ezen képzettségekkel felruházásukat. Támogatja, kezdeményezi és szoros figyelemmel kíséri az IKT fejlesztési programok kidolgozását, becsatornázását, elfogadtatását és végrehajtását.

 

digitalis_temahet

A TaT alapítvány legfontosabb eddigi tevékenységei:

– Részt vett Informatika kerettantervi módosítására benyújtott javaslatcsomag kidolgozásában.

– Részt vett a Székesfehérvári Alba Innovar Digitális Élményközpont koncepciójának szakmai kidolgozásában.

– Elindította a programozni.hu weboldalt, melynek célja, hogy összegyűjtse és rendszerezze az informatikai témájú képzéseket, szakköröket az érdeklődő szülők, gyerekek részére.

– Részt vett a Digitális Témahét szervezésében.

 

Az alapítvány a jövőben is folytatni tervezi eddigi tevékenységeit: stratégiájában elsősorban olyan tevékenységek végrehajtása szerepel, amelyek elősegítik digitális készségek megismerését a fiatalokkal, valamint az őket képző pedagógusokkal.

Az R&R Software – mint az Infokommunikációs ágazat meghatározó hazai szereplője – legnagyobb értéknek a humán erőforrást, valamint a hosszú évek munkájával megszerzett és fenntartott, értékteremtő tudást és tapasztalatot tartja – ezért társadalmi felelősségvállalás programja keretein belül kiemelt figyelmet szentel a tudás gyarapítását, megosztását lehetővé tévő tevékenységek támogatására:

Előadás a II. Informatikai Napon a Szent-Györgyi Albert Agórán

Rendhagyó informatikaórát tartott az R&R Software

 

A gazdaság fejlődésének kulcsa a digitalizáció, az Ipar 4.0. Az R&R Software élenjáróként építi be a digitalizáció eredményeit és elvárásait termékeibe, szolgáltatásaiba, ezzel hozzájárulva ügyfelei versenyképességéhez, hatékonyságához, szolgáltatási minőségéhez. A fejlődés szükséges alapfeltétele a magas szintű informatikai oktatás, a képzett és ambiciózus szakemberek elérhetősége. Céljaink közt nem pusztán a megfelelő mennyiségű és minőségű utánpótlás képzésének igénye szerepel. A hazai ICT iparág egyre jelentősebb részét adja a hazai GDP-nek; egyúttal a többi iparág fejlődésére, növekedésére, átfogóan pedig a magyar gazdaság versenyképességének és hozzáadott értékének növelésére is évről évre nagyobb hatással bír. Hazai informatikai vállalkozásként úgy érezzük, hogy az informatikai tudás hozzáférhetővé tételének területén is felelősségünk és feladatunk van, biztosítva a növekedés hosszú távú fenntarthatóságát” – nyilatkozta Rozenberszki Zsolt, az R&R Software Zrt. értékesítési és marketing igazgatója.