Fókuszban a külpiacok
2017-07-12
R&R Software – a Technológia a Társadalomért alapítvány támogatója
2017-08-02

A világ minden tájáról érkeztek tehetséges fiatalok a közkedvelt zongoraakadémiára

2017-ben kilencedik alkalommal került megrendezésre a töretlen sikerű György Ádám Kastélyakadémia, melynek idén is a Teleki-Wattay Kastély nyújtott otthont a művész szülővárosában, Pomázon.

 

Az Akadémia a világ legkülönbözőbb tájain is igen nagy népszerűségnek örvend, így Kínából, Indonéziából, Szingapúrból, Franciaországból, Angliából, Svájcból és az USA-ból is érkeztek tehetséges növendékek.

adam_gyorgy

Az R&R Software Zrt. 2012-ben létrehozott Ösztöndíjának köszönhetően magyar tehetségek is évről-évre részvételt nyerhetnek a mesterkurzusra. Az R&R Software Ösztöndíj nyertese aktív hallgatóként tanulhat György Ádám zongoraművésztől, továbbá a szakma kiemelkedő szereplőitől a 10 napos Kastélyakadémia keretében. A támogatás magában foglalja a kurzusokon való részvételt, továbbá teljes ellátást, szabadidős programokat és fellépési lehetőséget a Kastélyakadémia koncertjein.

A művész eddigi pályafutása során számos sikeres szólózongoraestet tudhat maga mögött. A legutóbbi események közül kiemelendő a 2016. februárjában megrendezett New York-i Carnegie Hall-ban tartott koncert.

adam_gyorgy2

A képen György Ádám látható New York-i Carnegie Hall-ban tartott előadása közben

A hazai rajongók az idei év februárjában, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Nagytermében csodálhatták meg a koncertet, majd a művész áprilisában, a szingapúri Esplanade és a jakartai Aula Simfonia színpadán, teltházas koncertek keretében ragadta magával az ázsiai nézőközönséget.

György Ádám a koncertek mellett előszeretettel tanít, bárhol is legyen a világon. 2013-ban Bali szigetén megalapította az „Adam Gyorgy Island Academy”-t, amely az itthoni Kastélyakadémiához hasonlóan minden évben várja növendékeit.

Az idei Kastélyakadémia 2017. július 10-én, György Ádám szólózongoraestjével vette kezdetét, továbbá július 19-én a növendékek és a művész közös koncertje várta a komolyzenei élményekre vágyó résztvevőket.

További információ György Ádámról: Youtube, Facebook