Rendhagyó informatikaórát tartott az R&R Software
2016-10-25
Továbbra is vezető pozícióban az Oracle a vállalati tervezőrendszerek piacán
2016-11-19

Elkészült a Digitális Oktatási Stratégia

Idén fogadták el a Digitális Jólét Program részeként létrejött dokumentumot, amely a versenyképesség növelését célozza.

 

Az IVSZ (Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége) – amelynek az R&R Software is aktív tagja – már 2015-ben is minden lehetséges fórumon támogatta a „digitális oktatás” fejlesztését, amelyhez lényegre törő kiadványt is készített.

 

Többek közt ezen erőfeszítések eredményeként jött létre a Digitális Oktatási Stratégia, amely a köznevelésre, a szakképzésre, a felsőoktatásra, valamint a felnőttkori tanulásra is kiterjed. A DOS-ban megfogalmazottak 2018-ra a következők elérést célozzák:

– Megkezdődik és kézzel fogható eredményeket hoz az oktatási rendszer digitális átalakítása, ami kiterjed az infrastruktúrára, az eszközellátottságra, a digitális tananyagokra, a tanári/oktatói digitális kompetenciákra és az iskolai adminisztrációra;

– Minden tanárnak és oktatónak lehetősége nyílik digitális készségeinek (tovább)fejlesztésére annak érdekében, hogy az általa tanított tantárgyak óráin a digitális oktatási eszközöket és technikákat készségszinten tudja használni;

– Minden magyar polgárnak lehetősége nyílik arra, hogy saját lakhelyén (vagy annak legfeljebb 30 kilométeres körzetén belül) ingyenes alapszintű digitális oktatáson vegyen részt;

– Minden magyar kis- és középvállalkozások tulajdonosának és/vagy vezetőjének módjában áll ingyenes digitális képzésen részt venni.

 

Az R&R Software – a digitális gazdaság elkötelezett támogatójaként – üdvözli a kezdeményezést, és bízik abban, hogy a Digitális Oktatási Stratégiában foglalt célok maradéktalanul megvalósulnak. Az elmúlt években részt vett az IVSZ „Fogadj örökbe egy iskolát” programjában, valamint az európai „Code Week” programsorozatban is, amelyek keretében középiskolákban népszerűsítette az informatikát, mint szakmát.

A hazai ICT iparág egyre jelentősebb részét adja a hazai GDP-nek, és a többi iparág fejlődésére, növekedésére is évről évre nagyobb hatással bír. Úgy gondoljuk, hogy a minőségi informatikai szaktudás széleskörű megosztása, és állandó fejlesztése jelenti a fenntartható növekedés egyik kulcsát. E lehetőségeket a fiatal korosztályoktól kezdődően az idősekkel bezárólag mindenki számára könnyen hozzáférhetővé kell tenni” – nyilatkozta Rozenberszki Zsolt, az R&R Software Zrt. értékesítési igazgatója.

 

Az R&R Software az elmúlt évben is számos alkalommal vett részt a hazai digitális gazdaság és az oktatás fejlesztésében: