Karrierlehetőségek az R&R Software-nél
2015-06-29
Értékesítési logisztika támogatása a terepen
2015-07-13

Az R&R Software 2014-es eredményei és jövőbeli tervei

Innováció és stabil növekedés.

 

A 2014-es év mozgalmasan telt a közműszolgáltatók, a városi és regionális szolgáltatók, valamint a kereskedelmi szereplők körében is. Az iparágak jelentős részében zajlott le konszolidáció, amelyet a vállalatok működését támogató informatikai rendszereknek is követniük kellett; ennek alapfeltétele a területileg elosztott – kiterjesztett működés központi irányítását, támogatását és ellenőrzését lehetővé tévő vállalatirányítási és működéstámogatási megoldások használata. Az e folyamatokat lehetővé tévő digitális transzformáció az új fejlődési irány: KKV-k és nagyvállalatok egyaránt egyre nagyobb hatékonyságnövelési potenciált látnak a legmodernebb IT eszközök széleskörű alkalmazásában. Ez a magas hozzáadott értékű hazai IT ipar részére pozitív fejlemény, mert a nemzetközi piacon is versenyképes termékeik és szolgáltatásaik iránt folyamatosan növekszik az igény.

 

Az R&R Software a digitális gazdaság fejlődését szem előtt tartva alakítja stratégiáját: a hazai IT piac meghatározó szereplőjeként aktívan részt kíván venni a digitális transzformáció kiterjesztésében.

 

Az R&R Software a konzervatív gazdálkodásnak köszönhetően a 2014-es évben stabil növekedési pályán maradt: bevételét, és ügyfelei számát is növelni tudta. A tulajdonosi kör 2015-ben e trend folytatódására számít, így az eredményt továbbra is fejlesztésre és innovációra fordítja, megalapozva a vállalat jövőben is meghatározó piaci helyzetét, és új üzleti lehetőségeit. A belső fejlesztésekre és ügyfélprojektekre rendelkezésre álló szakértők száma 2013 óta stabilan 150 fő – e kiszámítható, alacsony fluktuációjú tudásbázis továbbra is a vállalat legnagyobb értéke. A szakértők a biztos anyagi háttér mellett folyamatos szakmai fejlődésre, valamint kihívásokkal és fejlesztésekkel teli, szakmai munkára számíthatnak.

 

Az 2014-es összesített ügyfél-elégedettségi szint továbbra is magasan az iparági átlag feletti, 87,4 százalékos értéket ért el. Az R&R Software termékeinek és szolgáltatásainak folyamatos fejlesztésével az előző évekhez hasonlóan továbbra is fenn kívánja tartani e színvonalat.

 

Az R&R Software 2014-ben zárult fejlesztései projektjei közül fontos kiemelni az M2M (Machine to Machine) kommunikációt és IoT (Internet of Things) eszközöket alkalmazó, Future Energy Kft-vel közösen létrehozott, Cloud szolgáltatásként is elérhető SMART ENERGY VISION energiamenedzsment-rendszert. A K+F projektből indult prototípus mára több referenciával is rendelkező, piaci trendekbe illeszkedő megoldássá nőtte ki magát: használatával növelhető a vállalatok energiahatékonysága, de egyúttal a zöldenergia-termelés mérése is lehetővé válik.

 

Az R&R Software fejlesztési és termékstratégiájában több mint tíz éve szerepelnek kiemelt helyen a vállalati mobilitás és a távmunka támogatását lehetővé tévő technológiák. E törekvés eredményeképp az R&R Software által szállított vállalatirányítási megoldások kivétel nélkül web alapokon, mindössze internet-böngésző segítségével használhatók. A területi munkaerő hatékonyságának növelésére az R&R Software a legjobb iparági gyakorlatokat beépítve tartalmazó, natív okostelefon-alkalmazásokat kínál, amellyel a terepen végzett feladatok támogathatók, irányíthatók és ellenőrizhetők.

 

A 2014-ben lezárult fejlesztések közé tartozik a VERK/400 vállalatirányítási rendszer teljes megújítása, amelynek keretében az R&R Software újonnan kifejlesztett szoftvertechnológia segítségével választotta szét az IBM AS/400 alapú üzleti logikát és a felhasználói felületet. Az új verzióban a modern, teljesen grafikus felhasználói felület megjelenése mellett jelentősen javultak a felhő (Cloud) paradigmának megfelelő kiszolgálási képességek – mindezt a központi menedzsment-lehetőségek, valamint a magas biztonság és teljesítmény megtartása mellett.

 

Az R&R Software továbbra is kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a tapasztalt munkavállalók mellett pályakezdő, valamint gyakornoki pozíciót kereső fiataloknak is lehetőséget adjon a tapasztalatszerzésre. Az R&R Software a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel, az Óbudai Egyetemmel, illetve a Szegedi Tudományegyetemmel is folytat együttműködést; a kooperációs képzési programok keretében évről évre számos fiatal tehetség kezdi meg karrierjét a vállalatnál. A jelentkezők a közel 25 éve stabilan és nyereségesen működő hazai szoftverfejlesztőnél üzleti alkalmazásfejlesztési és -szállítási projektekben, a legmodernebb technológiák alkalmazásával, elismert szakértők mellett dolgozva szerezhetnek kimagasló értéket képviselő gyakorlati tudást.

 

Az R&R Software társadalmi felelősségvállalás programjának zászlóshajója továbbra is a György Ádám Kastélyakadémiával megvalósuló együttműködés, amelynek keretében 2012 óta minden évben 2500 Eurós Ösztöndíj áll hazai tehetségek rendelkezésére, hogy részt vehessenek a világhírű Zongora Mesterkurzuson. A művészetek támogatása mellett az R&R Software az IVSZ „Fogadj örökbe egy iskolát” programjához is csatlakozott, és helyi iskolák diákjainak tartott előadást az informatikáról, mint karrierlehetőségről.

 

Az R&R Software hazai és exporttevékenységében egyre nagyobb szerepet kapnak a kiszervezett fejlesztési projektek, szakértői kompetencia-szolgáltatások; ezeknek keretében az elsősorban nem informatikával foglalkozó vállalatok költség- és időhatékony megoldást kapnak informatikai rendszerek megtervezésére, kifejlesztésére, üzemeltetésére és karbantartására.

 

Összesítve: az R&R Software számos informatikai terméke és szolgáltatása a hazai KKV szektor erősítését, exportképességének fejlesztését szolgálhatja; azonban a szektor részére rendelkezésre álló források – különösképp a GINOP pályázatok – egyelőre nem érhetők el e célra. A vállalat vezetősége bízik abban, hogy az újonnan megjelenő pályázatok segítségével még nagyobb lendületet kaphatnak a működési hatékonyság fejlesztését, valamint a digitális transzformációt célzó beruházások, ezáltal növelve a hazai KKV-k hazai és nemzetközi versenyképességét, valamint erősítve a hazai IT ipart.