Karrierlehetőségek az R&R Software-nél
2017-02-28
R&R Software – Hosszútávon a tizedik, jubileumi Spuri Balaton Szupermaratonon
2017-03-21

2017: a digitalizáció legújabb technológiái és paradigmái az R&R Software termékfejlesztésében

Az R&R Software termékfejlesztési stratégiájában kiemelt szerepet kap a digitalizáció:  IoT, Ipar 4.0 és Big Data technológiákkal egészül ki a portfólió.

 

Az R&R Software 25 éves működése során létrehozott, hazai és nemzetközi referenciákkal egyaránt rendelkező termékpalettáját folyamatosan megújítja: ennek célja a rugalmasság és a versenyképesség növelése, valamint az, hogy a saját fejlesztésű üzleti alkalmazásokba mielőbb beépüljenek az új technológiák, ezzel is előnyt biztosítva a globális versenytársakkal szemben. E törekvés eredményeként az elmúlt években is számos funkcióval, termékkel és kompetenciával bővült a kínálat:

SMART ENERGY VISION Cloud alapú, valós idejű energiamenedzsment rendszer

Megújul a VERK/400 vállalatirányítási rendszer

Aktív értékesítés

Értékesítési logisztika támogatása a terepen

 

A fejlődés az idei évben sem szünetel; a nemzetközi és hazai szakértők által kijelölt technológiai irányok a következők felé mutatnak majd 2017-ben:

– Extended enterprise, azaz „kiterjesztett vállalat”. Szakértők jellemzően egy termék, vagy szolgáltatás tervezésében, kifejlesztésében, előállításában és szállításában részt vevő teljes ellátási láncot hívják így.

extended_enterprise2

A fogalom az IT szakmában az ellátási lánc különböző szintjein elhelyezkedő résztvevők adatainak és információinak informatikai eszközökkel megvalósított összegyűjtését, konszolidálását és megosztását, valamint elemzési lehetőségét jelenti.

 

Az R&R Software vállalati üzleti alkalmazásai felkészültek az ellátási láncokon átívelő, biztonságos folyamatkezelésre és adatmegosztásra. A FusionR SCC ellátásilánc-integrációs és együttműködési eszközkészlet segítségével különböző szállítók rendszerei is integrálhatók.

 

– Digital twins / digital shadows azaz „digitális ikrek” vagy „árnyékok”. Az IoT eszközök adta lehetőségek egyik felhasználási módja, melynek keretein belül a vállalat vagyontárgyait informatikai eszközökkel digitálisan leképzik egy informatikai rendszerben. Ennek segítségével állapotukról, működésükről, vagy fizikai pozíciójukról központilag nyilvántartott, valós idejű információ érhető el.

Látványos, rövid angol nyelvű bemutató videó ide kattintva érhető el.

Az R&R Software és a Future Enegy közös fejlesztése, a SMART ENERGY VISION energiamenedzsment-rendszer IoT eszközökkel és M2M kommunikációval teszi lehetővé az energia-, és a vezetékes közművek fogyasztásának folyamatos monitorozását, az adatok központi elemzését, és stabil alapot biztosít a kontrollinghoz. Ezzel – amellett, hogy pusztán a folyamatos visszacsatolás és az elemezhetőség megteremtésével 10-25 százalékos megtakarítás érhető el – az esetleges havaria helyzetek korai  észlelésére, megelőzésére is megoldást kínál.

 

– Big Data, azaz a „nagy adat”. Az évek óta létező jelenség gyakorlati felhasználása mostanára érett meg igazán. Szakértők jelenleg a három legnagyobb Big Data területnek a „social listening-et” (a közösségi médiában termelődő adatok és információ figyelését), a hosszú évek alatt összegyűlt historikus adatok – például naplók – együttes, trend jellegű elemzését, valamint az IoT eszközökből származó, nagy tömegű adat feldolgozását és elemzését jelölték meg.

social_media_dashboard

Adattárház- és üzleti analitika kompetenciájának hasznosításával és fejlesztésével az R&R Software mindhárom területen hajt végre projekteket, amelynek részleteivel hamarosan külön hírben jelentkezünk.

 

– Industry 4.0, azaz „Ipar 4.0”. A negyedik ipari forradalomnak is nevezett korszak jelentőségét jól mutatja, hogy az Magyar Tudományos Akadémia és a Nemzetgazdasági Minisztérium szervezésével hazai Platform is alakult, amely a hazai kutatóintézetek, szakmai szervezetek, illetve nagyvállalatok bevonásával igyekszik megtalálni a kiberfizikai rendszerek, az IoT és a Cloud szerepét a gyártóiparban.

Industry_4.0

Az R&R Software – meghatározó hazai üzleti alkalmazásfejlesztő vállalatként – meglévő termékportfóliójával és kompetenciájával keres partnereket e rendszerek megvalósításához, pilot bevezetéséhez.

 

– Machine learning, azaz „gépi tanulás”. Ennek célja, hogy az informatikai rendszerek programozás nélkül is képesek legyenek összefüggéseket meghatározni, majd az alapján döntéseket hozni; azaz tanulni. Jellemzően e terület innovációit alkalmazzák az internetes keresőmotorok, az önvezető autók, a beszédfelismerő alkalmazások, vagy épp az e-mail spamszűrők.

Az R&R Software saját Cloud szolgáltatásának minőségirányítási és -fejlesztési feladataihoz tervezi az e terület lehetőségeit hasznosító, machine learning elemeket tartalmazó monitoring rendszer üzembeállítását.