Elindult a Digitalismegoldasok.hu, az IVSZ digitális megoldásszállító honlapja!
2021-03-25
Karbantartás és szoftverfrissítés az R&R Software WIBE rendszerén
2021-05-14

Utánpótlásképzés az R&R Software társadalmi felelősségvállalás programjának keretein belül

Az R&R Software a 2021-2022-es tanévben is részt vesz a Budapesti Műszaki Egyetem Villamosmérnöki Karán induló üzemmérnök-informatikus kooperatív képzésben.

Az R&R Software társadalmi felelősségvállalás keretében, iparági szereplőként allokál erőforrást az „utánpótlásképzés” előmozdítására. A cég számára kiemelten fontos a tudásban és számban is megfelelő pályakezdő szakértők rendelkezésre állása, ezért évek óta dolgozik azon, hogy a gyakorlati tudás átadásában részt vegyen. 2012. és 2021. között mintegy 69 fő – különböző hazai egyetemekről érkező – gyakornokkal dolgozott együtt, ill. 2014-ben csatlakozott az IVSZ „Fogadj örökbe egy iskolát” programjához, amely keretein belül a Budapest III. kerületi iskolák részére ajánlott fel az informatikai szakma társadalmi és szakmai presztízsét, érdekességét bemutató képzéssorozatot. A cég munkatársai rendszeresen részt vesznek egyetemi állásbörzéken, ahol a hallgatók toborzása, ill. kiválasztása folyik gyakornoki pozíciókra. A cég gyakornokaira szakértői utánpótlásként tekint.

Az R&R Software maximálisan támogatja a magas minőségű hazai felsőoktatás gyakorlatias koncepcióját – különösképp az informatikai és gazdasági területeken -, hiszen jelenleg is ezrével hiányoznak informatikusok a munkaerő-piacról, így 2020. áprilisában együttműködési megállapodást kötött a Budapesti Műszaki Egyetem Villamosmérnöki Karával az üzemmérnök-informatikus (Bprof) kooperatív képzésre vonatkozóan, amelynek keretein belül a cég FusionR üzletága 2020-2021. tanévben 5 fő egyetemi hallgatót fogadott, a VERK és IIS üzletága a 2021-2022-es tanévben pedig 1-1 fő hallgatót vár gyakorlati képzésre.

Az R&R Software a járvánnyal sújtott időszak alatt is azon dolgozik, hogy termék- és szolgáltatásszínvonalának folyamatos fejlesztése, ügyfeleinek minőségi kiszolgálása mellett stabil, magas hozzáadott értéket teremtő munkahely maradjon. Amellett, hogy a COVID-19 járvány jelentős gazdasági visszaesést eredményez, a válság-helyzet következtében kialakuló tapasztalatok még inkább rávilágítanak arra, hogy a gazdaság és a közigazgatás magas fokú digitalizálása nem csak a versenyképesség fokozása, hanem pusztán a fenntarthatósága miatt is szükséges, amelyhez elengedhetetlen a jól képzett informatikai munkaerő.

Az R&R Software ügyfelei részére továbbra is széles termékportfólióval kínál digitális gazdasági megoldásokat, továbbá K+F+I projektek keretein belül állítja elő a holnap megoldásait, amelyek támogatják a gazdaság újbóli beindulását.