9+1 tipp, hogy ne kelljen naponta tölteni az okostelefont
2013-06-03
Ipari energiafogyasztás biztonságosan és hatékonyan
2013-06-12

Új funkciók a frissített Oracle Hyperion EPM rendszerben

Az R&R Software vállalati teljesítménymenedzsment portfóliója új, hasznos képességekkel egészült ki.

Az Oracle május elején frissítette Hyperion vállalati teljesítménymenedzsment (EPM) alkalmazáscsomagját. Az új, 11.1.2.3 verziószámú rendszer több, az ügyfelek számára azonnal hasznosítható fejlesztéssel bővült – ezekből a legfontosabbakat az alábbiakban mutatjuk be.

hyperion_11

 

Magyar nyelvű felület 

Történetében először kínál a Hyperion EPM System szoftvercsomag magyar nyelvű felhasználói interfészt. Egyelőre az adminisztrátori felület, illetve az Excel beépülő modul (SmartView) került ki a fordítók asztaláról.

 

Okostelefonokra és tablet számítógépekre optimalizált megjelenés 

Android és iOS eszközök gyárilag telepített böngészőjén keresztül érhetők el é a „Financial Reporting” modullal készített riportok, jelentések. A mobil hozzáférés használata a szoftverlicenc részét képezi, a webes megjelenésnek köszönhetően pedig külön „appot” sem szükséges hozzá letölteni és telepíteni.

 

Egyszerűbb beállítások és adminisztráció Excelből

Az adminisztrátori funkciók eléréséhez – például a tervezési struktúra módosításához – nem szükséges belépni az adminisztrátori felületre. Az ehhez szükséges eszközök az Excel beépülőből (SmartView) közvetlenül elérhetők.

 

Részletesebb tervezés nagyobb sebességgel

Az on-line interaktív elemzések „motorját” képező Essbase „block storage” és „aggregate storage” mechanizmusai közül a Hyperion Planning tervező modul korábbi verziójában csak a „block storage” használatára volt lehetőség.

Az új Hyperion Planning verzióban az „aggregate storage” üzemmód is elérhető, amelynek segítségével akár több ezer elemű hierarchiák kezelése  is villámgyorsan megvalósítható alacsony számítási teljesítményű kiszolgálókkal.

 

Az R&R Software Zrt. több mint tíz éve szakértője a Hyperion vállalati teljesítménymenedzsment alkalmazásoknak. Számos, különféle iparágban végrehajtott sikeres implementáció igazolja e szakértelmet – köztük a teljesség igénye nélkül az alábbi szervezetekkel: Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közalapítvány, BISZ Központi Hitelinformációs Zrt, Coca-Cola Beverages Magyarország Kft, Duna Coop Kft, Erste Bank Hungary Zrt, HEINEKEN Hungária Zrt, Sága Foods Zrt, Központi Statisztikai Hivatal.

Az R&R Software Zrt. Hyperion szakértői 2007 óta rendszeres oktatók az Oracle University előadásain.