Cloud alapú, Üzleti Intelligenciára épülő, energiafogyasztás-adatgyűjtő és optimalizáló rendszer
2013-01-02
Statikus, forráskód alapú minőségbiztosítás bevezetése az R&R Software Zrt-ben
2013-06-30

RPG/400 rendszerek szoftverminőség és modernizáció célú transzformációját, valamint felhő alapú alkalmazását támogató módszerek kutatása és prototípus eszközkészlet fejlesztése

RPG/400 rendszerek szoftverminőség és modernizáció célú transzformációját, valamint felhő alapú alkalmazását támogató módszerek kutatása és prototípus eszközkészlet fejlesztése

Pályázati azonosító: GOP-1.1.1-11-2012-0323

Közlemény: projekt indulás, 2013.02.01

Az IBM Power i platformon RPG programozási nyelven írt nagyméretű, kritikus rendszerek szerves részét képezik a napjainkban is működő nagyvállalati információs rendszereknek, társadalom-kritikus feladatokat ellátó üzleti környezeteknek (pl.: banki, biztosítási, közüzemi rendszerek). Esetenként több tízéves működésük során frissítették, továbbfejlesztették ezeket a rendszereket, az üzemeltetési költségük azonban ezzel párhuzamban fokozott ütemben nőtt.

A magas komplexitással, nagy teljesítménnyel és párhuzamos működtetéssel járó kockázatokat számba véve kerültek meghatározásra a célok: RPG alapú rendszerek szoftverminőség-javító és modernizációs célú transzformációját megvalósító módszertanok kifejlesztése, valamint ezeket igazoló prototípusok létrehozása, amelyek az alábbi területek köré csoportosulnak.

• RPG rendszerek szoftverminőségének javítása, statikus forráskódelemzésen alapuló minőségbiztosítása.

• RPG rendszerek modernizációs célú, rétegzett struktúrára történő automatizált átalakítása.

• RPG rendszerek felhasználói felületeinek automatizálható transzformációjának támogatása.

• Transzformációs keretrendszer prototípusa, amely RPG alapú, nagyméretű rendszerek esetén a fenti módszertanok integrálásával támogatja az átalakítást.

• A transzformált rendszerek felhő alapú alkalmazásának módszertana.

A Szegedi Tudományegyetem e téren kiemelkedő tapasztalatai segítségével elvégzi az RPG alapú rendszerek szoftverminőség-biztosításával kapcsolatos kutatási feladatokat, előállítja statikus forráskód-elemzésen alapuló minőségbiztosítási módszertant és prototípus eszközkészleteit. Az R&R Software a modernizációs célú transzformációs módszerek kutatásáról és a prototípus eszközkészleteik fejlesztéséről gondoskodik.

A kutatási és fejlesztési feladatok eredménytermékeit az R&R Software teszteli és beépíti a transzformációs keretrendszer prototípusába, amelyet saját tulajdonú RPG szoftverein alkalmazva igazolhatóvá válik a módszerek és eszközök alkalmazhatósága komplex RPG alapú rendszer átalakítására.

Kapcsolat:

R&R Software Fejlesztő és Tanácsadó Zrt.

1038 Budapest Ráby Mátyás u. 7.

tel.: 1-436-7850

www.rrsoftware.hu  

infoblokk