Jövedéki termékek kezelése a cDMS csomagban
2014-09-19
verk400 grafikus felulet
Megújul a VERK/400 vállalatirányítási rendszer
2014-10-01

Oracle In-Memory technológia

Az Oracle új technológiájával jelentősen felgyorsítható a lekérdezések és a tranzakciók sebessége.

A vállalatok üzleti döntéseihez friss tényadatok szükségesek – a releváns információ nagytömegű előállítása azonban sokáig eltarthat. Az üzleti lekérdezések sebességének növelése érdekében az informatikusok általában két külön adatbázist működtetnek a tranzakciók-feldolgozására, és az analitikus elemzések végrehajtására. Az Oracle új, In-Memory technológiájának lényege, hogy a tranzakció-feldolgozásra optimalizált, sor (rekord) alapú adatbázis mellett plusz eszköz nélkül képes a szerver operatív memóriájában oszlop (mező, attribútum) alapú, analitikai műveletekre optimalizált adatbázist létrehozni és tárolni.

in-mem-2

Az In-Memory használatával szélsőséges esetekben az üzleti alkalmazásokban indított lekérdezések sebessége akár a százszorosára is nőhet, mindemellett az adatbázis adminisztrátorok feladatai is jelentősen egyszerűsödnek.

A memóriából kiszolgált analitikus lekérdezések gyorsulása mellett – a feleslegessé váló, korábban riportokat kiszolgáló indexek eldobásával – a tranzakciós adatbázis műveletek teljesítménye is megnő.

Az Oracle In-Memory technológia a Database 12c licencek mellé vásárolható meg, kiegészítésképp.

Az In-Memory olyan vállalatok és szervezetek számára lehet hasznos, ahol az analitikus lekérdezések gyakori futtatása más üzleti területek működtetése elől vesz el teljesítményt és kapacitást, de nem kívánnak külön adattárházat üzemeltetni – vagy ahol a valós idejű adatigények kiszolgálása adattárházzal nem oldható meg. A technológia – a szükséges Oracle adatbázis kompetenciákkal együtt – az R&R Software kínálatában is elérhető.

Az R&R Software 7 éve kiemelt, „Gold” fokozatú Oracle partner – a vállalattól 2009-ben az „Év leginnovatívabb partnere”, 2010-ben pedig az „Év középvállalati technológiai partnere” díjat is elnyerte. Oracle technológiával kiszolgált referenciái és partnerei közé tartozik többek közt az Erste Bank, a Sága Foods, a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató, a GIRO és a BISZ.