Az R&R Software Zrt. 2013-as eredményei és jövőbeli tervei
2014-07-08
Az R&R Software Zrt. továbbra is „Minősített Informatikai Vállalkozás”
2014-08-08

Mihez kezdjen az M2M szolgáltató napi több százmillió tranzakcióval?

Rohamosan  növekszik az Internet forgalma az IoT eszközök terjedésével.

Cisco elemzése szerint csak a mobil eszközök által generált forgalom akkora volt 2013-ban, mint 2000-ben a teljes Internetes adatforgalmának tizennyolcszorosa. A jövőben további fejlődésre számíthatunk: a jelenlegi, 1,5 exabájtos – azaz több mint 1,5 milliárd gigabájtos – havi forgalom 2018-ra megtízszereződik az elemzők szerint.

A forgalommal együtt természetesen az Internetre kapcsolódó eszközök száma is jelentősen nő majd: számuk várhatóan már 2014 végére meghaladja a Föld lakóiét, 2018-ra pedig eléri annak másfélszeresét. Az M2M (Machine to Machine) kommunikációt megvalósító eszközök már jelenleg is öt százalékot tesznek ki az internetre kapcsolódó összes eszköz közül: arányuk 2018-ra közel húsz százalékra emelkedik majd.

Az M2M szolgáltatást nyújtó vállalatok számára a szolgáltatás keretében keletkező tranzakciók feldolgozása – az óriási számosság miatt – külön kihívást jelent: az M2M szolgáltatások üzleti elszámolása és számlázása ugyanis a tranzakciók megbízható feldolgozását igényli. A feldolgozott tranzakciók elemzésével új üzleti információk is előállíthatók megfelelő adatelemző eszközök – Big Data kompatibilis üzleti intelligencia és vállalati teljesítménymenedzsment rendszerek – segítségével.

Az R&R Software FusionR termékvonala már felkészült a közeljövő igényeire: M2M és infokommunikációs szolgáltatók részére korszerű, ügyfélközpontú, a különböző típusú szolgáltatásokat konvergens módon támogató megoldást kínál – a FusionR rendszerek referenciái között a sok százmilliós tranzakció szám nem számít egyedinek. Hazai fejlesztés révén a FusionR termékvonal rendkívül kedvező ár/teljesítmény mutatóival jelentős piaci részesedésre tett szert vállalatirányítási (ERP), ügyfélkapcsolat-menedzsment és ügyfélszolgálat (CRM), valamint tranzakció feldolgozás-számlázás és követeléskezelés (BSS) megoldások területén.

Az R&R Software azonban nem csak az M2M szolgáltatások hátterének kialakítását támogatja, a kutatás-fejlesztési projektjei között említhetjük a Future Energy Kft. munkatársaival közösen létrehozott SMART ENERGY VISION energiamenedzsment rendszert, amely maga is M2M kommunikációt alkalmaz, és Cloud alapokon biztosítja az elektromos és egyéb vezetékes közművek felhasználásának monitorozását és szabályzását.