Üzleti tervezés és elemzés mobilon
2014-06-26
Mihez kezdjen az M2M szolgáltató napi több százmillió tranzakcióval?
2014-07-23

Az R&R Software Zrt. 2013-as eredményei és jövőbeli tervei

A vállalatvezetés előzetes várakozásainak megfelelő értékeket hozott az R&R Software Zrt. 2013-as üzleti évét ellenőrző könyvvizsgálat. Büszkén kijelenthető, hogy a vállalat ismét eredményes üzleti évet zárt az előző 22 évhez hasonlóan, így igazolva a hazai informatikai vállalkozás létjogosultságát.

Az 1991-es alapítás óta a 2013-as év végére az R&R Software Zrt. által foglalkoztatott szakértői bázis meghaladta a 150 főt, széles kompetencia és termék portfóliót ölelve át. A vállalat fókuszterületei továbbra az integrált vállalati üzleti alkalmazások, amelyek különböző, iparág-specifikus kialakításai és funkciói, valamint kapcsolódó fejlesztései megerősítették meghatározó piaci pozíciót.

2013_HUF

Az R&R Software Zrt. 2013-ban ismét növelni tudta értékesítését és árbevételét, eredményesen gazdálkodott. A bevételek meghaladták az 1,75 milliárd forintot, az eredmény pedig a 189 millió forintot. A vezetőség legnagyobb büszkesége azonban az, hogy a vállalat munkatársainak és családjaiknak továbbra is stabil munkalehetőséget tud kínálni, pozitív jövőkép mellett. A bővülő foglalkoztatotti létszámnak köszönhetően az R&R Software Zrt. továbbra is hozzájárul a kiemelten magas hozzáadott értéket termelő hazai munkahelyek bővüléséhez, ezáltal a hazai gazdaság fenntarthatóságához. Az elmúlt évek során megszilárdított meghatározó piaci pozíció mellett sikerült új ügyfeleket és projekteket elnyerni a nagykereskedelemi piacon, valamint a közműszolgáltatók és a pénzügyi szolgáltatók körében is – érdemes kiemelni, hogy a szoftver és szolgáltatás export az előző év adataihoz képest 250 %-ra nőtt.

Az elmúlt évek eredményei, valamint a rendkívül erős saját tőke lehetővé tette számos új fejlesztés elindítását is: így amellett, hogy az R&R Software a termékeihez nyújtott karbantartás szolgáltatás keretében új verziókat adott ki, lehetősége nyílt a hagyományos alkalmazások modernizációjára, a technológiai és WEB szolgáltatási paradigma fejlődésének megfelelő továbbfejlesztésekre is. A vezetőség bízik abban, hogy ezáltal az R&R Software a partnereinek jelenleg is nyújtott stabil kiszolgálás és követés mellett a hosszú távú fejlődési lehetőségét is biztosítani tudja.

Az Ügyfél-elégedettség felmérését célzó kutatásunk eredménye szerint a piaci átlagot jelentősen meghaladó összesített elégedettségi mutatót 2013-ban is sikerült megtartanunk, mindezt úgy, hogy a megkérdezett ügyfelek a termékek és szolgáltatások minőségével kapcsolatos értékelése 81%-ról 90%-ra nőtt. A termékek és szolgáltatások hazai fejlesztése révén továbbra is egyedi figyelmet és támogatást tudunk nyújtani ügyfeleink üzleti céljait támogató, hosszútávon fenntartható, testreszabott rendszereinek tervezéséhez, bevezetéséhez, fejlesztéséhez, illetve karbantartásához.

2013-ban az R&R Software Zrt. számos Európai Uniós kutatás-fejlesztési projektet indított, illetve zárt le sikeresen. A vállalat meglévő együttműködése számos informatikai képzést adó felsőoktatási intézménnyel mélyült tovább: többek közt a Szegedi Tudományegyetemmel, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel, valamint az Óbudai Egyetemmel. Gyakornoki programok révén több végzős hallgató készítette diplomamunkáját az R&R Software Zrt-nél: számos gyakornok itt kezdte karrierjét is, amelyhez a cégvezetőség hosszú távú sikereket kíván!

Az R&R Software 2013-ban is aktív tagja volt az IVSZ-nek, azaz az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalatok Szövetségének, amelytől a „Minősített Informatikai Vállalkozás” Védjegyet ismét elnyerte. A szakmai szervezetekkel való együttműködés megerősítése érdekében az Infotér (Informatika a Társadalomért) Egyesülettel megállapodást kötött, amelynek keretében támogatta a 2013-as Infotér Konferenciát, valamint az idei „Információs Társadalom Parlamentje” rendezvényt. Az Infopólus – Szoftveripari Innovációs Pólus Klaszter tagjaként az R&R Software Zrt. növelte szegedi kirendeltségének létszámát, tevékenységét is. Társadalmi felelősségvállalás keretein belül az R&R Software Zrt. továbbra is támogatja a György Ádám Kastélyakadémia Zongora Mesterkurzust, ahol az Ösztöndíj keretein belül hazai tanulók részvételét, fejlődését biztosítja.

Rozenberszki Zsolt, az R&R Software értékesítési igazgatója egy mondatban foglalta össze a vállalat stratégiáját a 2014-as évre: „Célunk továbbra is a stabil fejlődés: bevételeink növekedése mellett termékeink és a vállalat működésének fejlesztésére, valamint a partnerkapcsolatok körének szélesítésére alapozva tovább növelni a hazai és export piaci bővülésünk lehetőségeit”.