Vállalatirányítás márkakereskedőknek Renault ajánlással
2015-11-13
Megnyitott az első vidéki Renault Store
2015-11-20

Környezettudatos és fenntartható működés az R&R Software-nél

A hazai szoftvervállalat 2015 október végén szerezte meg az ISO 14001 tanúsítványt.

 

A környezeti erőforrásokat működése során minden vállalat – így az R&R Software is – használja. Az irodaházakban hulladék – köztük veszélyes hulladék is – keletkezik, a céges gépjárművek káros anyagot bocsátanak ki, a nyomtatók, fénymásolók pedig papírt fogyasztanak. Az R&R Software vezetősége munkautasításokkal, valamint a dolgozók oktatásával már korábban is törekedett a környezettudatos működésre; néhány éve pedig úgy döntött, hogy a régóta meglévő ISO 9001 minőségirányítási rendszer mellett ISO 14001 környezetirányítási rendszert is kialakít a környezettudatosság és a fenntarthatóság növelése érdekében. Az előkészítés után 2015. év októberében megtörtént a tanusítás.

 

Az környezetirányítási rendszer (KIR) bevezetése során az R&R Software az alábbi környezeti politikát határozta meg:

– A munkavégzés során folyamatosan figyelemmel kíséri tevékenységének közvetlen és közvetett környezeti hatásait.

– Törekszik a környezetterhelés folyamatos csökkentésére, a lehetséges minimumra korlátozva a környezetre gyakorolt káros hatásokat.

– Az irodák működése során keletkező veszélyes hulladékok mennyiségét minimalizálja, a hulladékkezelés rendjét az újrahasznosítás lehetőségeinek maximális kihasználásával alakítja ki.

– Környezeti céljai teljesítésére programot készít, melyet rendszeresen értékel, felülvizsgál és továbbfejleszt.

– Felméri és értékeli az R&R Software működésének jelenleg ismert és potenciális környezeti kockázatait, hogy felkészülhessen az esetleges környezetszennyezés elhárítására, illetve lépéseket tegyen annak megelőzésére.

– Rendszeres oktatásokkal és tájékoztatással orientálja munkatársait a környezettudatos magatartás irányába.

 

Az auditot végző DNV GL 2015 október 29-én adta ki az R&R Software Zrt. fő tevékenységére vonatkozó ISO 14001:2004 tanúsítványt, amely 3 évig érvényes.

ISO_14001_tanusitvany

Az R&R Software vezetősége a jövőben is folyamatosan biztosítja a szükséges erőforrásokat környezetirányítási rendszerének működtetéséhez, és a vállalat környezettudatosságának és fenntarthatóságának folyamatos javításához.