György Ádám zongora-mesterkurzusa Balira költözik egy hétre
2013-11-25
Vállalatirányítás márkakereskedőknek: Renault ajánlással
2014-02-11

Infotér Konferencia 2013

Közel 1100 fő részvételével zárult Balatonfüreden az Infotér Konferencia. Az idén negyedik alkalommal gyűltek össze az információs társadalom építésében érintett vállalkozások, a közigazgatás és a civil szektor képviselői.

infoter_2013

A konferencián elhangzott előadásokból számos témáról tudhattak meg hasznos újdonságokat a látogatók:

• A hazai e-közigazgatás fejlődéséről.

• A jövő évben induló GINOP-ról (Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program).

• A „digitális gazdaság” koncepciójáról, annak húzóerejéről

• A középfokú és felsőfokú oktatás kihívásairól, és az informatika kapcsolatáról.

Konszenzus alakult ki abban, hogy a „digitális gazdaság” versenyképessé teszi a gazdaság szereplőit, ugyanakkor az informatika önállóan is húzóágazat. Magas hozzáadott értékű, exportálható termékeket és szolgáltatásokat állít elő, és az elmúlt években is folyamatos növekedést és foglalkoztatás-bővülést tudott elérni. Az informatikai ipar által előállított szolgáltatások és termékek széleskörű alkalmazása rejti magában a hosszú távon felfelé ívelő gazdaság kulcsát.

higgins_infoter

John Higgins, a Digital Europe főigazgatója tart előadást az informatika fejlődési irányairól.

 

Hazai kormányzati tisztségviselők, cég- és városvezetők, illetve szakértők mellett John Higgins, a Digital Europe főigazgatója is előadást tartott. Kiemelte, hogy más európai országokhoz hasonlóan Magyarországon is négy fontos területen kell támogatni az informatikát, mint iparágat:

• Lehetőséget és teret kell adni az iparági szereplőnek a kutatás-fejlesztésre. Csak így garantálható a széles körben elterjedő, értékes innováció.

• Jól működő, céltudatos gazdaságot kell létrehozni, amelyben az informatikai termékek és szolgáltatások katalizátorként működve „pörgetnek fel” más iparágakat.

• Gondoskodni kell a megfelelő oktatásról, biztosítva hogy a társadalom fejlődésében érvényesüljön az informatikai innováció, egyúttal gondoskodva a jövő szakembereinek utánpótlásáról is.

• A fenti területeken megfelelő mértékű pénzügyi támogatást kell nyújtani.

Az R&R Software a digitális gazdaság fejlesztésének, a magas hozzáadott értéket képviselő hazai fejlesztés elkötelezettjeként bronz fokozatú szponzorként támogatta a konferenciát.

Az eseményen készült fényképek megtekinthetők az R&R Software Facebook oldalán.