Óbudai szoftverfejlesztő is segít a Csillaghegyi strand megnyitásában
2013-05-30
9+1 tipp, hogy ne kelljen naponta tölteni az okostelefont
2013-06-03

György Ádám Kastélyakadémia: R&R Software Ösztöndíj

A hazai szoftvergyártó idén is támogatja egy tehetséges hazai növendék részvételét a világhírű zongoraművész nyári zongora mesterkurzusán.

Idén 5. alkalommal kerül megrendezésre a György Ádám Kastélyakadémia, melyre ez alkalommal is a világ különböző tájairól származó zongorista növendékek érkeznek, hogy megismerkedjenek a híres magyar zongoraoktatás hagyományaival. A világhírű Liszt-játékos nemzetközi zongora mesterkurzusán tavaly volt először lehetősége magyar tehetségeknek is részt venni – az R&R Software Zrt. által létrehozott, évente 2500 Euro értékű ösztöndíjának köszönhetően.

Az R&R Software Ösztöndíj idén is pályázható, a nyertes aktív hallgatóként vehet részt a 10 napos Kastélyakadémián. A támogatás magában foglalja a kurzusokon való részvételt, fellépési lehetőséget a Kastélyakadémia koncertjein, szabadidős programokon való részvételt, és teljes ellátást a pomázi Teleki-Wattay Kastélyban.

Az R&R Software Ösztöndíj célja – György Ádám személyes szakmai zsűrizésével – hazai tehetségek részvételének támogatása a rögtönzött előadásokkal is színesített Kastélyakadémián. „A György Ádám Kastélyakadémia és az R&R Software együttműködésének kezdete 2011-re tehető, amikor a világhírű zongoraművész koncertet adott a magyar szoftverfejlesztő cég alapításának huszadik évfordulóján tartott ünnepi rendezvényen. Úgy véltük, hogy e hazai helyszínen tartott világszínvonalú művészeti kurzus nemes és támogatandó kezdeményezés – főként, hogy az R&R Software csillaghegyi székhelyéhez közeli Pomázon kerül megrendezésre” – mesél a kezdetekről és a motivációról Rozenberszki Zsolt, a szoftverház egyik alapítója és értékesítési igazgatója.

gyorgyadam_kovacsgergo

Az R&R Software Zrt. támogatásával tavaly számos külföldi ifjú zongorista mellett 2 magyar tehetség is élhetett a különleges lehetőséggel, a 17 éves Kovács Gergely a zárókoncerten is bemutatkozhatott a nagyközönségnek.

 

 

A tavalyi sikernek köszönhetően a szoftverfejlesztő vállalat idén is meghirdeti a tehetségkutató versenyt Magyarországon, amelyre elsősorban zeneművészeti szakközépiskolában és egyetemen tanuló, tehetséges ifjú zongoristák pályázatait várják. A György Ádám Alapítvány és az R&R Software a résztvevők számára készített weboldalon várja a jelentkezőket, ahol a pontos feltételek és követelmények is megtalálhatók:

http://www.adamgyorgy.com/summeracademy/R&R_Software_Osztondij.html