Heti Válasz – „50 példa”: R&R Software Zrt.
2013-01-07
Létrejött a Nemzeti Távközlési Gerinchálózat
2013-02-04

Félmilliárd forinttal többre pályázhatnak a hazai kkv-k

Fél milliárd forinttal, összesen 4,5 milliárd forintra emelte és 2013. február 28-áig meg is hosszabbította a GOP-2011-2.2.1 pályázat beadási határidejét a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség.

A pályázat lehetővé teszi a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások számára hogy fejlesszék, bővítsék technológiai hátterüket, mely a kor elvárásai szerint elengedhetetlen feltétele a piacon maradásnak, illetve a versenyképesség, munkahelyteremtő- és megtartó képesség erősítésének. Mára a magyar gazdaság életében mindig is meghatározó szerepet betöltő mikro-, és kkv-szektor szereplői is felismerték, hogy hatékony működésük kulcsa a támogató informatika (vállalatirányítás, ügyfélkapcsolat-menedzsment, értékesítés-támogatás, e-számlázás stb.). Az integrált informatikai rendszerek megvásárlása azonban komoly, többmilliós beruházási terhet is róhat rájuk.

Az NFÜ kiemelten fontosnak tartja, hogy a gazdaság motorjaiként is számon tartott kis- és középvállalkozások ne maradjanak le nagyobb társaikhoz képest. Ezért jött létre a GOP-2011-2.2.1 pályázat is, amelynek keretében akár 10 millió forintos támogatás is elérhető az információs és kommunikációs technológiai fejlesztésekre. A nagy érdeklődésre való tekintettel a szervezet fél milliárd forinttal, 4,5 milliárd forintra emelte és 2013. február 28-áig meg is hosszabbította a pályázatok beadásának határidejét.

„Nagyszerű hír, hogy további források lesznek elérhetők ezen a kiemelt fontosságú területen, főként, hogy több esetben is sikerrel szállítottuk már saját, integrált rendszereinket GOP 2.2.1 megfelelőséggel és támogatással” – kommentálta az eseményeket Rozenberszki Zsolt, a száz százalékban hazai tulajdonú R&R Software Zrt. értékesítési igazgatója.

forrás: Piac & Profit