Félmilliárd forinttal többre pályázhatnak a hazai kkv-k
2013-01-07
Továbbra is 80 százalék fölött az ügyfél-elégedettség
2013-02-21

Létrejött a Nemzeti Távközlési Gerinchálózat

Az MVM NET Zrt. és a NISZ Zrt. által létrehozott megoldással akár 4,5 milliárd forint is megtakarítható.

„A Nemzeti Távközlési Gerinchálózat révén az állami intézményrendszer részére, annak infrastruktúrájára támaszkodva állami tulajdonú társaságok biztosítják az elektronikus hírközlési szolgáltatásokat. Ehhez az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. és a 2012. március 1-jén elindult MVM NET Távközlési Szolgáltató Zrt. (MVM NET Zrt.) biztosítja a gerinchálózatot országos optikai távközlési hálózatának szabad kapacitásait kihasználva. A kormányzati felhasználók részére a szolgáltatást a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. (NISZ Zrt.) nyújtja. A korábbi, számos párhuzamosságot magában hordozó, pazarló rendszer kiváltásával éves szinten mintegy 4,5 milliárd forint megtakarításra lehet számítani a területen” – olvasható a sajtóközleményben.

A hang- és adatszolgáltatói infokommunikációs tevékenységet ellátó NISZ Zrt. az R&R Software FusionR BSS rendszerét használja működésének támogatására az alábbi feladatkörökben:

– Ügyféltörzs, szolgáltatási szerződések távközlési szolgáltatások nyilvántartása, adminisztrációja.

– A Nemzeti Távközlési Gerinchálózaton lebonyolított hangszolgáltatás forgalmi adatainak feldolgozása.

– Szolgáltatások ellenértékének automatikus árazása, térülés-figyelése.

– Társszolgáltatókkal való elszámolás, nagykereskedelmi számlázás, számlaellenőrzés.

halozat

 

2011 végén – nagyon rövid határidő betartása mellett – számos kritikus üzleti feladatot kellett megoldanunk stratégiai szempontból kiemelt területeken. Minden aggály ellenére az R&R Softwareszakértelmének, a FusionR BSS rendszer képességeinek és a NISZ tapasztalatának kombinálásával hatékonyan sikerült megoldanunk a sokak által szinte megvalósíthatatlannak tartott feladatot” – mondta el Szász Attila, a NISZ Zrt. kormányzati szolgáltatásokért felelős igazgatója.

A FusionR BSS rendszer NISZ Zrt.-nél történt, rendkívül hatékony bevezetéséről készült esettanulmány itt olvasható.