Ügyfélélmény-menedzsment a gépjármű-kereskedelemben
2021-05-27
FusionR CRM SFA és egyedi mobilitás-megoldások iOS platformon
2021-10-05

Az R&R Software további sikereket ért el az exportfejlesztés és -szolgáltatás területén 2020-ban

A tavalyi 3,7 milliárd forintos forgalomból, 213 millió érkezett külföldről.

2019-ben az R&R Software vezetősége döntött arról, hogy a korábbiakon felül további erőforrást allokál exportfejlesztési tevékenységére. Számos konferencián is részt vett, bemutatva a magyar IT export portfólióját, melyet konzorciumi partnereivel közösen kínál fejlődő országok digitális transzformációjához, a hatékonyságot, versenyképességet, transzparenciát, és fenntartható fejlődést szolgálva.

Az R&R Software széles termékportfolióval rendelkezik, amelyhez kiterjedt partnerkapcsolatai is hozzájárulnak. Értékes informatikai megoldásokat, üzleti ERP, CRM, Big Data analitika, Smart Utility (Okos Közmű) megoldásokat, valamint meghatározó hazai fejlesztő-integrátor ICT vállalatokkal közösen globális exportképes megoldásokat kínál fejlődő országok részére e-Közigazgatás és e-Igazságszolgáltatás területen, így globális szállítói körben is versenyképesnek tekinthető.

Az R&R Software a versenyképesség megőrzéséhez a vezető, legújabb technológiákat és módszertanokat alkalmazza; a cég nagy figyelmet fordít a klaszter- és egyetemi partneri együttműködéseire, szakértőinek megtartására, és humán erőforrás bázisának folyamatos bővítésére.

Fentiek eredményeként az R&R Software 2020-ban kiugró árbevétel-növekedést ért el, mely jelentős részben export fejlesztéseinek és szolgáltatásainak köszönhető. Korábbi években jellemzően 5-10 százalék között volt az export részesedése az R&R Software teljes árbevételéből, a tavalyi 3,7 milliárd forintos forgalomból 213 millió Ft érkezett ilyen forrásból. Az export valós aránya ugyanakkor ennél is jóval magasabb, hiszen az R&R Software hazai integrátorok, fővállalkozók részére alvállalkozóként végzett fejlesztései, szolgáltatásai is kerülnek export piacra.

Az R&R Software célja az exportbevételek, ezáltal pedig az üzleti eredmény további növelése az elmúlt 30 év termék-, üzlet- és partnerkapcsolat-fejlesztési eredményeinek felhasználásával. Ennek érdekében kiemelt kapcsolatot tart fenn a célpiacokon működő üzletfejlesztő, szakmai, és integrátor partnereivel, képviselteti magát a jelentősebb szakmai fórumokon és konferenciákon.

Az export révén hosszútávú fenntarthatóság és jövedelmezőség érhető el, amelynek köszönhetően a cég magas hozzáadott értékű szolgáltatásokkal járul hozzá a hazai ICT ágazat növekedéséhez, amely egyre jelentősebb részét adja a GDP-nek.