„R&R Software – Hosszútávon” a 13. Spuri Balaton Szupermaratonon
2020-02-06
„R&R Software – Hosszútávon” a 13. Spuri Balaton Szupermaratonon
2020-03-13

Az R&R Software elismert szereplője a hazai mesterséges intelligencia ökoszisztémának

A Magyar Mesterséges Intelligencia Koalíció (MIK) és az IVSZ – Szövetség a digitális gazdaságért közös kutatásban azonosította az MI-ben érdekelt hazai szereplőket és az iparági kitörési pontokat.

 

Az átfogó kutatás alapjaként közös felmérést készített a MIK és az IVSZ, melynek célja az volt, hogy átfogó helyzetképet adjon a hazai MI kompetencia-területekről és szereplőkről: a kérdőíves felmérés első köre a kutatás-fejlesztés, az oktatás, az alkalmazás, a bevezetés és tanácsadás, valamint az ökoszisztéma-építés kategóriát célozta.

Az R&R Software vezető hazai üzleti alkalmazásszállítóként folyamatosan fektet erőforrásokat a legmodernebb, gazdasági és társadalmi körökben is hasznosítható technológiai paradigmák létrehozásába és adaptációjába – e tevékenysége, valamint az MI szakterületen elért referenciái alapján adott válaszokat a kutatásban, és került fel a hazai MI térképre.

 

 

A Mesterséges Intelligencia Koalíció célja, hogy Magyarország az MI fejlesztések és alkalmazások terén az európai élvonalba kerüljön, és a nemzetközi MI közösség fontos tagjává váljon, ezzel növelve a magas hozzáadott értékű hazai gazdaság mutatóit. Az MI alapú fejlesztések elterjedésének köszönhetően jelentősen erősödhet a hazai vállalkozások versenyképessége is.

Az MI Koalíció ezzel párhuzamosan részt vesz Magyarország mesterséges intelligencia stratégiájának formálásában, illetve az MI elterjedésével összefüggő társadalmi és gazdasági hatások elemzésében is.

Az R&R Software több, mint 29 évnyi sikeres működési eredményét folyamatosan üzlet- és termékfejlesztésre, valamint a pénzügyi háttér megalapozására fordította. 200 főt meghaladó szakértői bázisával és folyamatosan növekvő exportmutatójával sikeresen járul hozzá a magas hozzáadott értékű hazai gazdaság fejlődéséhez.