Bevált nagyvállalati informatikai rendszerek modernizálása
2013-04-03
Továbbra is népszerű az IT a hazai fiatalok körében
2013-04-22

Autopro.hu interjú: hazai IT-vel a hazai autóipar versenyképességéért

gepjarmuvek

Az 1991-ben alapított, azóta is száz százalékos magyar tulajdonban lévő informatikai cég számos iparágnak kínál saját fejlesztésű vállalati üzleti alkalmazásokat. Az informatikai rendszerek hazai autóiparban nyújtott szerepéről az autopro.hu kérdezte Rozenberszki Zsolt értékesítési igazgatót.

Autopro.hu: Az R&R Software több iparágban meghatározó szállítója vállalatirányítási rendszereknek. Hogyan kötődnek a magyar gazdaság sikerágazatához, a járműiparhoz?

Rozenberszki Zsolt: A gépjárműiparhoz elsősorban az akár „több telephelyes, több márkás” márkakereskedők, importőrök, illetve szervizpontok tevékenységét támogató cDMS megoldásunkkal kapcsolódunk, az alábbi főbb területeken: járműértékesítés, vevőszolgálat, készletgazdálkodás, eszközgazdálkodás, pénzügyi és vezetői számvitel, ügyfélkapcsolati adatok-események kezelése, jelentéskészítés. A rendszer számos, itthon is elterjedt márkához rendelkezik gyártói ajánlással, illetve az összes itthon elterjedt járműgyártó rendszeréhez rendelkezik „kulcsrakész” integrációs interfésszel.

A.: Alkatrészgyártók és kereskedők számára is kínálnak informatikai megoldásokat?

R. Zs.: Nagykereskedői tevékenység támogatásához több mint 20 éve folyamatosan fejlesztett, helyi igényeknek megfelelően kialakított vállalatirányítási (ERP) rendszerrel rendelkezünk. Funkciói kiterjednek az értékesítésre, vevői rendelés-feldolgozásra, beszerzésre, készletgazdálkodásra és raktári logisztikára, szállításra és logisztikára, minőségirányításra és biztosításra, pénzügyi menedzsmentre, valamint vállalati tervezésre és kontrollingra. Gyártói működés támogatásához a fenti funkciókörök termelésirányítással is kiegészülnek. Fedezetszámítási, illetve elő- és utókalkulációs eszközkészlet is rendelkezésre áll a rendszerben – a gyorsan változó valutaárfolyamok, alapanyag-költségek és energiadíjak mellett ez elengedhetetlen.

A.: 20 év? Ennyi idő alatt nem avult el az Önök által fejlesztett rendszer?

R. Zs.: Megoldásaink csúcstechnológiájú komponenseket, valamint modern módszereket és modelleket is tartalmaznak 20 év fejlesztési és üzleti tapasztalata mellett. Cégünk az elmúlt időszakban is százmilliós összeget költött kutatás-fejlesztésre. E törekvéseknek köszönhetően rendszereink „Felhő” alapokon, web technológiájú szolgáltatásként is elérhetők, használhatjuk az iroda vagy műhely falain túl is. Hordozható számítógépek, okostelefonok, táblagépek alkalmazásával akár a terepen végzett munka is támogatható.

A.: Manapság a gépjárműiparban is egyre fontosabb a környezetvédelem. Informatikai vonalról ez támogatható törekvés?

 

R. Zs.: Megoldásaink fejlett elektronikus számlázási és dokumentumkezelési funkciókat kínálnak – az itt megspórolt papír, festék és energiafelhasználás mindenképp teljesíti e célokat is.

A.: Közel 120 sikeres implementációs projekten vannak túl. Kik a legfontosabb partnereik?

R. Zs.: Lassan 22 évnyi fennállásunk alatt számos partnerrel, számos iparág szereplőivel volt alkalmunk együtt dolgozni. Hazai járműipari ügyfelek között kiemelnénk a Renault Hungáriát, a Petrányi-Autót, és a Nyitrai csoportot.

A.: Mint hazai cég, mely eredményeikre a legbüszkébbek?

R. Zs.:- Új projektek bevezetésekor számos esetben bizonyult komoly előnynek, hogy az általunk kínált megoldások ÚSZT támogatás igénybevételével is megvásárolhatók. A legbüszkébbek viszont arra vagyunk, hogy termékeink és szolgáltatásaink versenyképesek a nagy, nemzetközi szállítókéival – sok esetben velük szemben tudtunk megnyerni több résztvevős beszerzési pályázatokat. Hazai cég révén kedvezőbb árazás mellett, középvállalkozások számára is elérhető feltételekkel tudjuk szállítani csúcstechnológiájú vállalatirányítási rendszereinket. Ezek mellett stabil pénzügyi háttérrel, 150 főt meghaladó szakértői létszámmal rendelkezünk, garantálva a hosszú távú stabil partnerséget ügyfeleink részére.

Forrás: autopro.hu