A Renault Márkakereskedői informatikai fórumon az új cDMS fejlesztések
2018-04-25
Idén 10. alkalommal rendezik meg a György Ádám Kastélyakadémiát Pomázon
2018-06-07

Átfogó, multiplatform megoldás az elektronikus számla-adatszolgáltatás teljesítésére

2018. július 1-jén hatályba lép a valós idejű számla-adatszolgáltatási kötelezettség. Az R&R Software kifejlesztette az adatszolgáltatási kötelezettségek teljesítését átfogóan, zártan, számos felhasználó támogató funkcióval segítő megoldását.

 

A 2018. július 1-től hatályos szabályozás szerint a számlázó programot használó belföldön nyilvántartásba vett adóalanyok esetén a valós idejű számla-adatszolgáltatási kötelezettség valamennyi, belföldön nyilvántartásba vett adóalanyra kiterjed az alábbi feltételek mellett, amennyiben az adóalany által kibocsátott számlán az áthárított adó (ÁFA) összege a 100.000 forintot eléri vagy meghaladja.

A számlaadatokat a számlázó programból emberi beavatkozás nélkül, nyilvános interneten keresztül, a számla véglegesítése után azonnal továbbítani kell a NAV Online Számla Rendszerébe, ahol a kiállított számlákat a számlakibocsátók és számlabefogadók is lekérdezhetik.

 

 

Az R&R Software termékportfóliója kiterjed a kis- és nagykereskedelmi számlázást-, közüzemi szolgáltatást illetve infokommunikációs szolgáltatásokat igénybe vevő fogyasztók tömeges számlázását tartalmazó nagyvállalati alkalmazásokra.

Az R&R Software az általa gyártott számlázó programokat használó, szoftver karbantartással rendelkező ügyfelei részére a NAV elektronikus számla-adatszolgáltatást támogató megoldást  a törvényi követés keretében szállítja: annak fejlesztésért és a kiegészítő komponensekért licencdíjat nem kell fizetniük.

Az R&R Software által kifejlesztett, NAV elektronikus számla-adatszolgáltatást támogató megoldást 3. féltől származó számlázási programot használó vállalatok részére is ajánlja az R&R Software. A megoldás NAV kapcsolódást (gateway) ellátó komponensei széles körben elterjedt, open source IT platformon is működtethetők, így költséghatékonyan és biztonságosan bevezethetők, üzemeltethetők.

Az R&R Software csaknem 30 éves specifikus tapasztalattal rendelkezik az IBM System i (AS/400) platformon működő vállalati üzleti alkalmazások területén. A platform alkalmazója számos globális bank, pénzügyi szolgáltató illetve termelő vállalat. Ezen ügyfelek Magyarországon működő vállalatai részére, a vállalat globális alkalmazásának kiegészítéseként is szállítható az R&R Software IBM System i (AS/400) platformon működő NAV gateway komponense.

Amennyiben megoldásaink iránt érdeklődik, lépjen kapcsolatba velünk. https://rrsoftware.hu/kapcsolat/

A jogszabályváltozással kapcsolatban bővebb információ elérhető a következő oldalon: https://onlineszamla-test.nav.gov.hu/