Sikeres FusionR ERP bevezetés az RN Hungary Kft-nél
2023-03-08
Ügyfél-elégedettség 2022
2023-05-17

A Suzuki Info alkalmazás lehetővé teszi a gyors és közvetlen, okostelefonos kommunikációt a Magyar Suzuki Zrt. és munkatársai között

Gyors és hatékony információ-megosztásra és kommunikációra is lehetőség nyílik a Magyar Suzuki Zrt. egyik legújabb fejlesztésében, amelynek megvalósításában az R&R Software Zrt. működött közre.

A Magyar Suzuki Zrt.-t 1991-ben alapították, és azóta is a japán anyavállalat egyetlen európai gyártóegysége. A cég partnereinek, beszállítóinak, valamint a 78 tagú országos márkakereskedői hálózatának köszönhetően hozzávetőlegesen 10.000 munkavállaló megélhetéséhez járul hozzá.

Az esztergomi gyár 1992 októberében kezdte meg a termelést. Itt készülnek – immár hibrid változatban is – a Vitara és az új  S-CROSS modellek. A vállalat olyan távoli országokba is szállít, mint Mexikó, Új-Zéland vagy Japán. A hazai és nemzetközi piacra készülő gépjárművek gyártásán kívül a társaság importált Suzuki gépkocsik, motorkerékpárok és hajómotorok értékesítésével is foglalkozik. A vállalat a 2021-es adatok alapján az ország 14. legnagyobb árbevételű cége.

A Magyar Suzuki Zrt. HR és Társasági Támogatások Osztálya folyamatosan fejleszti belső kommunikációs csatornáit, melyek segítségével tarthatja a kapcsolatot munkavállalóival. E törekvés során olyan megoldásokra is szükség van, amely hatékony és gyors kommunikációt biztosít azon kollégák felé is, akik nem az irodában, számítógépen, hanem például a gyártósorok mellett, vagy épp a raktárakban dolgoznak; így jellemzően nem rendelkeznek céges e-mail postafiókkal. A mai világban szerencsére szinte mindenkinek van okostelefonja, így egy olyan applikáció jelentette a megoldást, amely kényelmesen, gyorsan és biztonságosan teremti meg a kommunikációs lehetőséget a Magyar Suzuki, valamint munkavállalói között, a jelenleg leginkább elterjedt Android és iOS okostelefon-platformok támogatásával.

Képernyőképek a Suzuki Info alkalmazásból

A projekt megvalósításához szükség volt arra is, hogy az R&R Software szakmai csapata a Magyar Suzuki jogi osztályával közösen alaposan megvizsgálja, hogy a személyes adatok kezelése mind a törvényi elírásoknak, mind pedig a Magyar Suzuki belső szabályzatának megfelelően valósuljon meg. Fontos követelmény volt még, hogy az applikáció kiszolgáló-oldalon ne „önálló szigetet” képezzen, hanem tudjon kapcsolódni a Suzuki már meglévő személyügyi rendszereihez, és az azokban tárolt és kezelt adatokhoz, folyamatokhoz; így biztosítva a hatékony működést.

A Suzuki Info alkalmazás segítségével a Magyar Suzuki HR- és Társasági Támogatások Osztálya híreket, közleményeket tud eljuttatni a munkavállalóknak, akár célzottan bizonyos csoportoknak, vagy kollégáknak is, mindezt érdemi kézbesítési késedelem nélkül. A cég munkatársai a Suzuki Info segítségével a munkájukkal, és munkáltatójukkal kapcsolatos hírekhez és információkhoz sokkal könnyebben és kényelmesebben jutnak hozzá, tájékoztatást kapnak és jelentkezhetnek eseményekre, és a naptár mód is segít eligazodni az éppen aktuális események és azokra jelentkezések között. Az alkalmazás kezeli a többnyelvűséget, így a munkavállalókkal az általuk preferált nyelven lehetséges a kommunikáció.

A Suzuki Info applikáció kizárólag a Magyar Suzuki Zrt. munkatársai számára érhető el Android és iOS eszközökön. A központi, szerver oldali képességekhez kizárólag a HR- és Társasági Támogatások Osztály munkatársai férnek hozzá. Az éles üzemi indulásra 2022. novemberében került sor, amelyet alapos teszthasználat előzött meg kijelölt kulcsfelhasználók segítségével.

A fejlesztés sikerét jól jelzi, hogy az éles üzemi indulás óta eltelt pár hónap alatt már 1700 Magyar Suzuki munkatárs megkezdte a Suzuki Info alkalmazás használatát.

Az R&R Software Zrt. és a Magyar Suzuki Zrt. közötti együttműködés a Suzuki Info alkalmazás további, felhasználói visszajelzések alapján meghatározásra kerülő fejlesztéseire is kiterjed; részben a meglévő képességek finomításával, részben pedig új képességek kialakításával.