Az R&R Software Zrt. felelős magatartása és szolgáltatása a COVID-19 járvány időszakában
2020-03-16
Átalakulás előtt az autóipar Európában
2020-04-10

A járvány hatásai az IKT szektorra

Az IVSZ – Szövetség a Digitális Gazdaságért elkészítette a koronavírus hazai IKT vállalkozásokra gyakorolt hatásának elemzését, továbbá kezdeményezi a digitális gazdaság újraindítását támogató program azonnali megtervezését és elindítását.

 

Az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) az informatikai, távközlési és elektronikai iparágak közös platformja, a közvetlen üzleti célok felett álló ügyek, iparági és társadalmi képviselője.

A tagvállalatok körében készített kutatás megerősítette, hogy a válság hatásai a digitális gazdaság szereplőit sem kerülik el, ezért az ágazat szereplőivel egyetértésben az IVSZ is szorgalmazza, hogy az informatikai szektor és a digitális gazdaság támogatása is kerüljön az állami gazdaságvédelmi intézkedések célterületei közé.

A digitális gazdaság szereplőitől is számos, a megszokottól eltérő intézkedést követel a fenntartható működés biztosítása a jelenlegi krízishelyzetben. A válságkezelés egyik hatékony lépése a távmunka kiépítése, amely lehetővé teszi az IKT ágazati szereplők részére – így az R&R Software Zrt. részére is –, hogy akár teljes kapacitással és teljesítménnyel megvalósítsák fejlesztéseiket, kiszolgálják ügyfeleiket. Az R&R Software Zrt. üzletmenet-folytonosságának, munkatársai egészségének és munkaképességének fenntartása érdekében 2020. március 16-át követően túlnyomórészt távmunkára állt át, hogy továbbra is biztosítsa szakszerű és szerződésszerű szolgáltatását ügyfelei és partnerei részére.

A fenti intézkedések ellenére a piacról érkező megrendelések halasztása és kiesése kihívást, potenciális visszaesést eredményez a szektorban.

Az IVSZ által publikált felmérés szerint a digitális gazdaság szereplőinek mély meggyőződése, hogy az ágazatra meghatározó szerep hárul a gazdaság újraindításában. Az R&R Software Zrt. – a hazai IKT piac aktív szereplőjeként – számol a járvány okozta gazdasági visszaesés negatív hatásaival, a szektorra mért következményeivel. A cég stabil pénzügyi háttere, széleskörű ügyfélbázisa és szerződésállománya lehetővé teszi, hogy a visszaesés időszakában az erőforrások körültekintő allokációjával, saját beruházások végrehajtásával, és kutatási-fejlesztési-innovációs tevékenységgel őrizze meg portfóliója versenyképességét, ezzel készülve a COVID-19 járvány utáni időszakra.

A kialakult világszintű krízis újfent rávilágít arra, hogy a digitalizáció nem csupán hatékonysági kérdés, hanem a gazdasági és államigazgatási szereplők biztonságos és fenntartható működésének elengedhetetlen kulcseleme.

Az R&R Software Zrt. vezetősége bízik abban, hogy a korábban meghozott intézkedések és a fenti stratégia módszeres végrehajtása erősítik a vállalat piaci pozícióját, így meglévő és leendő ügyfeleit hosszú távon, magas elégedettségi szint mellett tudja kiszolgálni.