Nemzetközi elismerésben részesült két hazai Renault márkakereskedő
2014-04-30
Architektúra Karbantartó Rendszer fejlesztése az R&R Software Zrt-nél
2014-05-27

Víziközművek energiahatékonyság-növelése

A Future Energy Kft. és az R&R Software Zrt. közös fejlesztésű energiamenedzsment rendszere a MaVíz Informatikai Konferencián is bemutatkozott. 

16-ik alkalommal került megrendezésre a Magyar Víziközmű Szövetség Informatikai Konferenciája – a két napos, Visegrádon tartott rendezvényt az R&R Software Zrt. is támogatta.

maviz_konferencia_2014

 

Az összesen 65 résztvevő számos színvonalas előadást hallgathatott végig – köztük Halbritter Tamásét, a Future Energy Kft. és az R&R Software Zrt. képviseletében. Az előadás témája a napjaink és a közeljövő egyik leghangsúlyosabb fejlesztési területe; az energiahatékonyság növelése volt.

sev_eloadas

 

Az érdeklődők a Future Energy Kft. és az R&R Software Zrt. közös fejlesztését, a SMART ENERGY VISION energiamenedzsment-rendszert, annak víziközmű-szolgáltatóknál történő lehetséges alkalmazását, valamint a kapcsolódó energiahatékonysági stratégiák lehetőségeit ismerhették meg.

Az IoT eszközök gyors terjedését, valamint az energiahatékonyságot célzó megoldások iránti érdeklődés növekedését látva kezdett közös fejlesztésbe a vállalati energiamenedzsmentben, valamint az „okos mérőrendszerek” alkalmazásában nagy tapasztalattal rendelkező Future Energy Kft. és a 22 év üzleti és informatikai tapasztalatával rendelkező, felhő alapú megoldásokkal is rendelkező R&R Software Zrt. A közös munka eredménye egy, az IoT (Internet of Things) eszközök képességeit kamatoztató, vállalati energiahatékonyságot célzó megoldás lett.

A SMART ENERGY VISION okos mérőeszközök és IoT technológia alkalmazásával teszi lehetővé a központi energiahasználat-tervezést és monitorozást, szükség esetén pedig a beavatkozást – ezáltal elősegítve hatékonyabb energiagazdálkodást.

Az R&R Software Zrt. a MAVÍZ tagja. Víziközmű-szolgáltatók gazdálkodási, ügyfélszolgálati és számlázási tevékenységét támogató FusionR Utility rendszerével meghatározó szereplője az ágazatnak.