Értékesítési logisztika támogatása a terepen
2015-07-13
Kastélyakadémia 2015
2015-08-04

Vállalati mobilitás megoldások közműszolgáltatóknak

Az R&R Software közműszolgáltatók részére kínált portfóliója mérőállás-leolvasó mobilalkalmazással bővül.

 

Az R&R Software fejlesztési és termékstratégiájában több mint tíz éve szerepelnek kiemelt helyen a vállalati mobilitás és a távmunka támogatását lehetővé tévő technológiák. E törekvés eredményeképp az R&R Software által szállított vállalatirányítási és működéstámogatási megoldások – köztük a közműszolgáltatók részére kínált FusionR Utility rendszer – kivétel nélkül web alapokon, mindössze internet-böngésző segítségével használhatók.

Az R&R Software legújabb fejlesztése az újonnan kialakított FusionR Utility Mobile termékvonal első tagja; a FusionR Utility Mobile Android alkalmazás. Az alkalmazás segítségével a FusionR Utility egyes funkciói a terepen dolgozó mérőállás-leolvasó munkatársak részére is kiterjeszthetők – munkájuk így központilag támogathatóvá, irányíthatóvá és ellenőrizhetővé válik.

Az Android okostelefonokat alkalmazó rendszer a közüzemi szolgáltatók mérőállás-leolvasással megbízott munkatársai (vagy szerződött alvállalkozói) által végzett, a közüzemi szolgáltató által tervezett és irányított, rendszeres és eseti fogyasztási adatgyűjtést, mérőállás-leolvasást támogatja. Részükre „leolvasó csomagok” állíthatók össze, melyek tartalmazzák a leolvasásra kijelölt körzetben található fogyasztásmérők és szolgáltatás-felhasználók azonosítására használható adatokat (cím, hely, név, mérő adatok), valamint az ismert (korábban rögzített és érvényesített) mérőállást.

A leolvasó munkatárs távolról letölti a FusionR Utility Mobile Android alkalmazást futtató készülékére a számára összeállított, nyitott leolvasó csomagot (feladatot), majd végigjárja annak tételeit, rögzíti a mérőállásokat, opcionálisan megjegyzést, hibát, fotódokumentációt csatol a leolvasott mérőálláshoz, amelyet közvetlenül az eszköz beépített fényképezőgépével készít el. A végrehajtott csomagot távolról feltölti a központba, ahol a FusionR Utility rendszer forgalmi adatfeldolgozó alrendszere feldolgozza a beküldött mérőállás-adatokat, valamint a bejelentésként kezeli a leolvasó által opcionálisan rögzített megjegyzéseket és fotódokumentációt. A leolvasás alatt opcionálisan GPS lokáció és időpont-információt gyűjt az alkalmazás, melyek az ellenőrzés mellett leolvasási útvonalak tervezéséhez, optimalizálásához is használhatók.

A FusionR Utility Mobile Android modern, de egyben alacsony bekerülési és fenntartási költségű eszközökkel teszi lehetővé a mérőállás-leolvasó munkatársak hatékonyságának növelését.