Átalakulás előtt az autóipar Európában
2020-04-10
Ügyfél-elégedettség 2019
2020-05-22

Utánpótlásképzés az R&R Software társadalmi felelősségvállalás programjának keretein belül

Az R&R Software részt vesz a Budapesti Műszaki Egyetem Villamosmérnöki Karán 2020-2021. tanévben induló üzemmérnök-informatikus kooperatív képzésben.

 

Az R&R Software legnagyobb értékének munkatársai szakértelmét és tapasztalatát tekinti. Több mint 200 fős szakértői bázis áll rendelkezésére a folyamatos belső fejlesztések, és az ügyfél-projektek kivitelezéséhez, amelynek köszönhetően rendre eredményes üzleti éveket zár, ezzel hozzájárulva a magas hozzáadott értékű hazai gazdaság fejlődéséhez.

Az R&R Software társadalmi felelősségvállalás keretében, iparági szereplőként allokál erőforrást az „utánpótlásképzés” előmozdítására. A cég számára kiemelten fontos a tudásban és számban is megfelelő pályakezdő szakértők rendelkezésre állása, ezért évek óta dolgozik azon, hogy a gyakorlati tudás átadásában részt vegyen. 2012. és 2020. között mintegy 64 fő – különböző hazai egyetemekről érkező – gyakornokkal dolgozott együtt, ill. 2014-ben csatlakozott az IVSZ „Fogadj örökbe egy iskolát” programjához, amely keretein belül a Budapest III. kerületi iskolák részére ajánlott fel az informatikai szakma társadalmi és szakmai presztízsét, érdekességét bemutató képzéssorozatot. A cég munkatársai rendszeresen részt vesznek egyetemi állásbörzéken, ahol a hallgatók toborzása, ill. kiválasztása folyik gyakornoki pozíciókra. A cég gyakornokaira szakértői utánpótlásként tekint.

Az R&R Software maximálisan támogatja a magas minőségű hazai felsőoktatás gyakorlatias koncepcióját – különösképp az informatikai és gazdasági területeken -, hiszen jelenleg is ezrével hiányoznak informatikusok a munkaerő-piacról, így 2020. áprilisában együttműködési megállapodást kötött a Budapesti Műszaki Egyetem Villamosmérnöki Karával az üzemmérnök-informatikus (Bprof) kooperatív képzésre vonatkozóan, amelynek keretein belül a cég FusionR üzletága 2020-2021. tanévben 6 fő egyetemi hallgatót fogad majd gyakorlati képzésre.

Az R&R Software a járvánnyal sújtott időszak alatt is azon dolgozik, hogy termék- és szolgáltatásszínvonalának folyamatos fejlesztése, ügyfeleinek minőségi kiszolgálása mellett stabil, magas hozzáadott értéket teremtő munkahely maradjon. Amellett, hogy a COVID-19 járvány jelentős gazdasági visszaesést eredményezhet, a válság-helyzet következtében kialakuló tapasztalatok még inkább rávilágítanak arra, hogy szükséges a gazdaság digitalizálása; nem csak a hazai gazdaság versenyképessége, hanem pusztán a fenntarthatósága miatt is, amelyhez elengedhetetlen a jól képzett informatikai munkaerő.

Az R&R Software ügyfelei részére továbbra is széles termékportfólióval kínál digitális gazdasági megoldásokat, továbbá K+F+I projektek keretein belül állítja elő a holnap megoldásait, amelyek támogatják a gazdaság újbóli beindulását.