Informatikai megoldások EKAER adminisztrációra
2015-04-20
Aktív munkafelvétel jármű-márkakereskedőknek és szervizeknek
2015-06-15

Tovább bővül az R&R Software felhő alapú üzleti analitika kínálata

A legújabb trendeknek megfelelően az Oracle is egyre több üzleti analitikai eszközét kínálja szolgáltatás jelleggel, felhő alapokon.

A hazai informatikai ipar egyre jelentősebb részét képviselik a szolgáltatásként nyújtott szoftverek, platformok és infrastruktúrák – összefoglaló nevükön a Cloud, illetve felhő-szolgáltatások. A trendet hazai és nemzetközi szállítók egyaránt felismerték: szinte nap, mint nap jelennek meg egyre szélesebb funkciópalettával rendelkező, felhő paradigmában működő üzleti alkalmazások. Ezek legnagyobb előnye a jelentősen alacsonyabb kezdeti beruházás, valamint a hosszú távon is jól tervezhető karbantartási, követési és üzemeltetési költség. Az R&R Software több mint tíz éve kínál felhő alapú informatikai megoldásokat ügyfelei részére – ezzel a szakterület egyik legnagyobb tapasztalattal bíró szereplője.

Az R&R Software szakértői itthon elsőként próbálhatták ki az Oracle új, felhő alapú üzleti intelligencia (BI) szolgáltatását, az Oracle BI Cloud Service-t. Az Oracle új stratégiájának megfelelően a továbbiakban az új funkciók először a Cloud alkalmazásokban jelennek majd meg elsőként: a felhasználó, vagy harmadik fél által üzemeltetett, on-premise verziókban csak később válnak elérhetővé. E törekvés az Oracle BI Cloud felhasználói felületén is tetten érhető, ugyanis ez már a még kiadás előtt álló Oracle BI 12c verziójának megújított interfészét kínálja a felhasználóknak.

Az Oracle BI 11g verziójában megszokott adatelemző- és dashboard-funkciók továbbra is megmaradtak, de számos új funkció is érkezett. Ezek közül a legérdekesebb az új adat-vizualizációs eszköz, a Visual Analyzer:

 

– Rendkívül hasznosnak bizonyult még az adatok közvetlen feltöltési lehetősége táblázatos, illetve szöveges fájlformátumban, amelyek ezután az adattárházban lévő adatokkal együtt elemezhetők.

– Az adatbázis technikai megjelenítését üzleti fogalmakkal és előre definiált kalkulációkkal elfedő „meta réteg” szerkesztése böngészőből végezhető, nincs szükség az Oracle BI Server adminisztrációs eszköz telepítésére.

– Az Apple és Android mobil eszközökön elérhető Oracle BI Mobile alkalmazással külön konfiguráció nélkül is megnyithatók a felhőben található elemzőfelületek.

– Az R&R Software szakértői által végzett kétnapos teszt során az Oracle BI Cloud hibamentesen, megfelelő sebességgel működött.

– Az Oracle BI Cloud Service folyamatosan új funkciókkal bővül, anélkül, hogy azokat külön telepíteni, vagy konfigurálni kellene.

Az R&R Software minden olyan szervezetnek ajánlja a saját kínálatában is elérhető Oracle BI Cloud szolgáltatást, amelynek nincs lehetősége saját adattárházba és elemző környezetbe beruházni, vagy épp nincs szabad erőforrása azok üzemeltetésére. Határozott előny még a vállalati mobilitást nagyban elősegítő, böngészőből és mobil eszközökkel egyaránt elérhető elemzőfelület, amely a saját munkatársak mellett akár üzleti partnerekkel is egyszerűen megosztható.

Az R&R Software üzleti analitika csoportja olyan megoldásokat szállít, amelyekkel leegyszerűsíthető a vállalati tervezés és stratégiaalkotás, optimalizálhatók az üzleti folyamatok, valamint lerövidíthető a piaci változásokra adott reakcióidő.

Az R&R Software üzleti analitika szolgáltatásai stratégiaépítéstől a tanácsadáson, a mentoráláson, a karbantartáson és üzemeltetésen át a testreszabott bevezetési projektek ISO 9001:2008 minőségbiztosított végrehajtásáig terjednek.

Forrás: Oracle