Továbbra is az értékállóság és a megbízhatóság szinonimája az IBM System i
2013-07-29
gepjarmuvek
Bővül a cDMS gépjármű márkakereskedői csomag
2013-09-06

Sikerrel zárult az 5. György Ádám Kastélyakadémia

2013. július 31-én sikerrel lezárult az 5. György Ádám Kastélyakadémia a pomázi Teleki-Wattay Kastélyban, melyre ez alkalommal is a világ különböző tájáról, 15 országból érkeztek zongorista növendékek, hogy megismerkedjenek a híres magyar zongoraoktatás hagyományaival. Az R&R Software által létrehozott, évente 2500 Euro keretösszegű ösztöndíjának köszönhetően idén három magyar tehetségnek nyílt lehetősége a részvételre.

2013-ban Kulcsár Naómi, a bécsi Zeneakadémia növendéke, Kovács Gergely, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem előkészítő osztályába járó fiatal zongoraművész, és a jövő évtől a Royal Academy of Musicon továbbtanuló, szegedi Tanaka Kendzsi dolgozhatott együtt a világhírű Liszt-művésszel.

kastelykademia_2013_a

 

A kurzust összesen ötvenen látogatták, a világ tizenöt országából. A tizenhét aktív hallgatóból kilenc diák az ifjú művészek osztályában, a többiek a Stúdióban vehetett órákat neves professzoroktól, többek között Prof. Nádor Györgytől, Dr. Réti Balázstól, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem oktatójától, Dr. Steven Spooner-től a Kansas-i Egyetem professzorától, valamint György Ádám zongoraművésztől. A tíz napos akadémia méltó lezárásaként ünnepélyes zárókoncerten mutatták meg tehetségüket, fejlődésüket a hallgatók.

kastelykademia_2013_b

 

„Örömteli látni, hogy az immáron ötödik egymás utáni évben megszervezésre kerülő Kastélyakadémia egyre sikeresebb, és egyre szélesebb körben viszi jó hírét a világon a magyar zeneoktatásnak, kultúrának. Büszkék vagyunk arra, hogy támogatásunkkal hazai tehetségek számára tesszük lehetővé a fejlődést, és részt vállalhatunk a György Ádám Kastélyakadémia fejlődésében, sikereiben. A zárókoncert előadásait hallgatva biztosak vagyunk abban, hogy a jövő nemzetközi porondon is elismert művészeit láthattuk” – tette hozzá Rozenberszki Zsolt, az R&R Software értékesítési igazgatója.

kovacs_gergo_gyorgy_adam

 

A hazai szoftvergyártó az újabb sikerekre való tekintettel megerősítette szándékát, mely szerint a jövőben is támogatni kívánja a rendezvényt, folytatva az „R&R Software Kastélyakadémia Ösztöndíj” hagyományát.