Megnyitott az első vidéki Renault Store
2015-11-20
Tanúsított iratkezelő lett a FusionR EDM
2016-01-08

Költséghatékony piacvezető üzleti analitika megoldások

A Microsoft Power BI Desktop ingyenesen is elérhető.

 

A Microsoft Power BI Desktopban fejlett lekérdezőmodul segítségével érhetjük el adatbázisainkban, üzleti alkalmazásainkban, táblázatainkban és felhőszolgáltatásainkban lévő adatainkat, amelyeken akár összetett transzformációkat is végezhetünk elemzés céljából. A különböző forrásból származó adatokat összekapcsolhatjuk, és összefüggéseiben vizsgálhatjuk.

Az adatok prezentációját és elemzését gazdag vizuális eszközkészlet segíti. Grafikonok, táblázatok és térképek széles választéka áll rendelkezésünkre: ezek segítségével pillanatok alatt látványos áttekintő felületek (dashboard-ok) építhetők. Ha a beépített elemek nem szolgálnak ki minden igényt, a Power BI Visuals Gallery-ből további, külső fejlesztők által készített adatvizualizációs eszközöket választhatunk.

powerbi2

Az elkészített elemzőalkalmazásokat a Power BI felhőszolgáltatáson keresztül oszthatjuk meg munkatársainkkal, üzleti partnereinkkel: a feltöltött jelentések pedig Android és iOS platformon is elérhetők natív alkalmazás segítségével.

Technológiailag a Power BI Desktop alkotóelemei az Excelből már ismerősek lehetnek: ezek a Power Query, a Power Pivot és a Power View. A Microsoft célja, hogy integrált, egymásból átjárható megoldásokat készítsen a különböző típusú felhasználók számára, ahogy az alábbi videón is megtekinthető:

 

A Forrester 2015-ös Wave tanulmányában a Microsoftot a piacvezető agilis üzleti platformok közé sorolta a Power BI szolgáltatás alapján.

 

powerbi3

A Microsoft a Power BI szolgáltatásban heti, a Power BI Desktop alkalmazásban havi rendszerességgel jelentet meg új funkciókat. Bár a szolgáltatás még csak 2015-ben indult, mostanára 90 000 cég használja 185 országban. Ez a funkcionalitás mellett valószínűleg a rendkívül kedvező árazásnak is betudható: felhasználónként 1 GB adatmennyiségig ingyenesen használható, a 10 GB-os Power BI Pro előfizetés havidíja pedig 9,99 USD felhasználónként.

Az R&R Software az utóbbi években sikeresen integrálta a Microsoft megoldásait saját fejlesztésű üzleti alkalmazásaiba és szolgáltatás-kínálatába, így évről évre növekszik Microsoft platformon megvalósított üzleti analitika megoldással kiszolgált ügyfelek száma.

Az R&R Software üzleti analitika csoportja olyan megoldásokat szállít, amelyekkel leegyszerűsíthető a vállalati tervezés és stratégiaalkotás, optimalizálhatók az üzleti folyamatok, valamint lerövidíthető a piaci változásokra adott reakcióidő.

Az R&R Software üzleti analitika szolgáltatásai stratégiaépítéstől a tanácsadáson, a mentoráláson, a karbantartáson és üzemeltetésen át a testreszabott bevezetési projektek ISO 9001:2008 minőségbiztosított végrehajtásáig terjednek.