Web 3.0 paradigmán alapuló Virtual Business Support System platform és prototípus elkészítése az R&R Software Zrt-nél
2011-03-27
Cloud alapú, Üzleti Intelligenciára épülő, energiafogyasztás-adatgyűjtő és optimalizáló rendszer
2013-01-02

Java Enterprise platformon alapuló SaaS keretrendszerek architektúrájának rekonstrukcióját, kiértékelését és minősítését lehetővé tevő technológia kifejlesztése és validálása produktivitás-mérés és optimalizálás céljából

Java Enterprise platformon alapuló SaaS keretrendszerek architektúrájának rekonstrukcióját, kiértékelését és minősítését  lehetővé tevő technológia kifejlesztése és validálása produktivitás-mérés és optimalizálás céljából

Pályázati azonosító: GOP-1.1.1-11-2011-0049

Közlemény: projekt indulás, 2012.04.01.

Az R&R Software Zrt. és a Szegedi Tudományegyetem közösen pályáz az Új Széchenyi Terv keretein belül. A Java Enterprise platformon alapuló SaaS keretrendszerek architektúrájának rekonstrukcióját, kiértékelését, minősítését és változáskövetését támogató kutatás-fejlesztési projekt Szegeden kezdődött meg.

A Java EE technológiákra épülő SaaS (Software as a Service) alkalmazások egyre népszerűbbek, költséghatékony megoldásokat biztosítanak a felhasználók és megrendelők számára. Az SaaS piac jelentős részét a Java EE technológiákra épülő platformok és megoldások képviselik, elsősorban a Java nyelv széles körű elterjedésének köszönhetően.

Az R&R Software Zrt. és a Szegedi Tudományegyetem eltökélt a Java EE technológiákra épülő platformok, megoldások szállításában, a Java EE alapú SaaS platformok, megoldások fejlesztés, támogatás, minőségének javításában.

A fenti indíttatásból az R&R Software Zrt. és a Szegedi Tudományegyetem közösen kezdett kutatás-fejlesztési projektet, amelynek célja az Architektúra Karbantartó Rendszer (AKR) kifejlesztése. Az AKR rendszer képes lesz a Java EE alapú SaaS megoldások architektúrájának modell-vezérelt rekonstrukciójára. Az AKR modell célja a hosszú távú alkalmazhatóság, a szállított minőség, a szállítás, változáskövetés hatékonyságának növelése.

Az elkészülő AKR modell elvárt funkcionalitása:

– Az AKR modell által reprezentált architektúrális entitások megjelenítése és azok szerkeszthetőségének biztosítása.

– Az AKR modell által reprezentált Java EE architektúra kiértékelése, minősítése metrikák és minősítő modellek szerint.

– Az AKR modellben tárolt architektúrális információk kigenerálása forráskód szinten.

– Változtatások követése, az egyes szolgáltatások, architektúrális elemek tetszőleges áttervezése, szerkesztése.

Fontos célkitűzés az AKR modell működésének valós szállítási körülmények között történő kiértékelése, az eredmények ellenőrzése, igazolása.

A projekt eredményeként előállított AKR modell széleskörű funkcionalitása növelni fogja a Java EE alapú SaaS rendszerek továbbfejleszthetőségét, a követett, kialakításra kerülő rendszer használhatóságát és sikerességét.

Kapcsolat:

R&R Software Fejlesztő és Tanácsadó Zrt.

1038 Budapest Ráby Mátyás u. 7.

tel.: 1-436-7850

www.rrsoftware.hu  

infoblokk