Informatika az energetikában és közműszolgáltatásban
2012-05-22
Big Data: adatrobbanás
2012-07-30

Innováció és fejlesztés: 2011 eredményei

Lezárult az R&R Software 2011–es beszámolóinak, mérlegének könyvvizsgálata.

Az R&R Software az infokommunikációs piac 2011–es csökkenése mellett – még ha szerény mértékben is – de növelni tudta bevételeit és 130 főt meghaladó szakértői bázisát. Az immáron huszadik lezárt üzleti évben is eredményes működést valósított meg. A tulajdonosok az R&R Software üzleti eredményét a további innováció, termék és vállalati fejlesztés céljainak megvalósítására a saját tőke növelésére használják fel.

Az R&R Software Zrt. 2011–ben 1,388 milliárd Ft bevételt ért el, mely bevétel 98 százaléka származik szoftver licencekből és szakértői szolgáltatásokból. Örömteli, hogy bár még mindig a hazai bevétel a domináns, de 2010–hez viszonyítva jelentősen nőtt az export értékesítés bevétele, meghaladva a 60 millió Ft–ot. Az adózás előtti eredmény túllépte a 103 millió Ft –ot. Az adózott eredmény eredménytartalék-növelésére fordításával a saját tőke meghaladja az 1,4 milliárd forintot, mely egyedülálló pénzügyi stabilitást biztosít, lehetőséget nyújtva a fejlesztések és beruházások megvalósítására.

uzletigrafikon_2011

 

Minden várakozás szerint az elért eredmények alapján az R&R Software megőrzi pozícióját a vezető 5 üzleti alkalmazás szállító között a hazai piacon.

Az immár 4. éve tartó visszafogottság az informatikai beruházások területén egyenesen következik abból, hogy a hazai piac szereplői kevesebbet fordítanak működés-fejlesztésre és bővülésre, így az informatikai stratégiában is a költségmegtakarítás, a beruházási keretek csökkentése, beruházások elhalasztása figyelhető meg. Holott a nehéz gazdasági helyzetből a kitörést éppen az új termékek bevezetése, új piacok meghódítása, a működési kiválóság és a hatékonyság fejlesztése eredményezheti. A hazai gazdaság versenyképességét kifejezetten a magas hozzáadott értékű tevékenységek fejlesztésével lehet növelni. A beruházásokhoz és fejlesztésekhez kapcsolódóan az Új Széchenyi Terv keretében jelentős Európai Uniós támogatási források állnak rendelkezésre.

Az R&R Software 2011–ben a fentiek figyelembe vételével tovább növelte termékfejlesztésre, kutatás-fejlesztésre fordított beruházásait, mely az alacsonyabb ügyfél megrendelés állomány mellett is lehetővé tette kompetenciáink, erőforrásaink megőrzését, bővítését, ugyanakkor új termékek piacira vitelét, a növekedési potenciál javítását.

A termékfejlesztések eredményességét elért új szerződések támasztják alá:

– Android alapú mobil CRM, SFA, ERP és BI megoldások

– Elektronikus dokumentum kezelés, e-számla megoldások

– Elektronikus autóalkatrész piactér

– Alkalmazás integráció (ESB) megoldások

– Vállalatok közötti működés fejlesztését támogató ellátási lánc menedzsment (SCM) rendszer

– Felhő alapú (Cloud) szolgáltatások

Mindemellett vállalatirányítási, ügyfélkapcsolat kezelési és számlázási, üzleti intelligencia megoldásaink terén is sikerült megrendelés állományt és piaci részesedést növelni, és átlag felett emelkedtek az egyedi szoftverfejlesztési és szakértői kompetencia-szolgáltatási bevételek.

Az R&R Software 2011–ben sikeresen újította meg az ISO 9001:2008 tanúsítását, és új rekordot ért el az ügyfél-elégedettség területén: az ügyfelek az elérhető pontszámok összesítését tekintve átlagosan 87,6 százalékra értékelték az R&R Software-t. Ennek is köszönhető, hogy 2012 elején az IVSZ Minősített Informatikai Vállalkozás Védjegyet is megkapta.

2012–ben az R&R Software tovább folytatja fejlesztésekre és piacbővítésre fókuszáló üzletpolitikáját. A jelentősen kibővült termékportfóliónak és a megrendelés állomány növekedésének köszönhetően tovább kívánja növelni hazai és regionális piaci részesedését.