Webes applikációval a felesleges császármetszések ellen
2016-12-19
Karrierlehetőségek az R&R Software-nél
2017-02-28

Indiai Nagykövetség látogatása Szegeden

Vijay Khanduja urat, az Indiai Köztársaság Nagykövetségének főtitkárát az Infopólus Klaszter látta vendégül a Szegedi Tudományegyetemen.

 

Szoftveripari Innovációs Pólus Klaszter vezető szoftveripari kutatóközpontok, vállalatok és technológiai transzfer szervezetek összefogásának eredményeként, a Szegedi Tudományegyetem ipari partner együttműködéseire, illetve az e-Szeged konzorcium működésére építve 2007. szeptember 21-én 19 taggal alakult meg.

A Klaszter az egyetemi képzés fejlesztése és a szoftveripart reprezentáló kis- és középvállalkozások erőforrásainak, kompetenciáinak hatékony és tudatos felhasználásával kíván hozzájárulni ahhoz, hogy az informatikai iparág a Dél-alföldi régióban és Szegeden a helyi gazdaság jelentős tényezője legyen.

Az R&R Software vezető hazai szoftvervállalatként 2009 óta tagja az Infopólus Klaszternak, 2012-ben pedig helyi, szegedi kirendeltséget is nyitott. Az azóta eltelt években számos kutatás-fejlesztési projektben vett részt a tagszervezetekkel.

2017. január 17-én az Indiai Nagykövetség főtitkára, Vijay Khanduja úr látogatott el Szegedre, hogy megismerkedjen a Klaszter tagjaival, és az általuk kínált megoldásokkal.

infopolus_india

Az InfoPólus Klaszter tagszervezeteinek képviselői, valamint Vijay Khanduja úr, a budapesti Indiai Nagykövetség főtitkára (jobbról a harmadik)

 

Az R&R Software Zrt. a Future Energy Kft-vel közösen kifejlesztett, M2M és IoT eszközöket alkalmazó SMART ENERGY VISION energiamenedzsment-rendszerét mutatta be, amely képes az energia és vezetékes közműfogyasztás, valamint a zöldenergia-termelés valós idejű mérésére és monitorozására – ezzel nagyfogyasztók számára megteremtve a megbízható kontrolling, valamint az energiaaudit és az ISO 50001 szabványoknak való megfelelés stabil alapjait.

A SMART ENERGY VISION segítségével akár 10-25 százalékos energiamegtakarítás érhető el, továbbá segítséget nyújt a havaria helyzetek, és a meghibásodások korai felismeréséhez – ezzel megelőzve a további veszteségeket, valamint a feltehetőleg még költségesebb javításokat.