Auditált közműszolgáltatói számlázási rendszerek
2015-01-08
Ügyfél-elégedettség 2014
2015-03-18

Gartner tanulmány – üzleti analitika megoldások a piacon

Az új Gartner „BI Magic Quadrant” tanulmány szerint az IBM, a Microsoft és az Oracle üzleti analitika megoldásai továbbra is a piac élvonalába tartoznak.

 

A Gartner szerint az IBM üzleti analitika megoldásainak fő erősségei:

– Átfogó, üzleti intelligenciától (BI) és teljesítménymenedzsmenttől (PM) a fejlett analitikai eszközökig, valamint a szemantikus „data discovery” innovációig (IBM Watson Alanytics) terjedő termékpaletta.

– Nagyvállalati, központosítást szolgáló képességek: központi platformadminisztráció, rendszeradminisztrátori jelentések és „dashboard”-ok, metaadat-menedzsment, kollaborációs eszközök.

– Nagy teljesítmény – a felmérésben résztvevő IBM Cognos felhasználók között kiemelkedően magas volt a globális termelőcégek száma, cégenként átlagosan 2 690 felhasználóval

– Az IBM jelentős lépéseket tett rendszerei esetében az értékesítési modell, és az ügyfélkapcsolat-kezelés leegyszerűsítésére. 2014 júliusában jelentősen egyszerűsítette árlistáját, melynek köszönhetően számos, már meglévő ügyfél jutott szélesebb funkciópalettához plusz költségek nélkül.

 

A Gartner szerint a Microsoft üzleti analitika megoldásainak fő erősségei:

– A felmérés eredménye szerint a TCO (Total Cost of Ownership), azaz a megoldásra hosszútávon elköltött források szempontjából költséghatékony megoldások.

– Jelenleg is számos szervezet és vállalat használja az Excelt adatmanipulációra és prezentációra, erős felhasználói alapot képezve az Excelre épülő Power BI megoldások elterjedéséhez.

– A Power BI részeként kínált Power Query, Power Pivot, Power View és Power Map Excel-beépülők segítségével a Microsoft BA portfóliója rendkívül jól skálázható – kisvállalatoktól egészen a globális nagyvállalatokig.

– A cég új vezérigazgatója, Satya Nadella nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a BA megoldások Apple és Android eszközökön, valamint a felhőben is elérhetők legyenek.

 

A Gartner szerint az Oracle üzleti analitika megoldásainak fő erősségei:

– Nagy, központilag menedzselt szervezetek kiszolgálására is alkalmas, rendkívül könnyen integrálható eszközök.

– Modern, szemantikus „data discovery” eszközöket (Endeca) és big data elemzőeszközöket is tartalmazó termékpaletta.

– Üzletmenet- és iparág-specifikus analitikai alkalmazások (Oracle E-Business suite; PeopleSoft, Siebel, JD Edwards).

– Jelentős értékesítési és marketingkapacitás, implementációs partnerek széles választéka.

cc1c3b32-c336-4499-b954-10e0ca8e2562

Az R&R Software üzleti analitika csoportja mindhárom piacvezető gyártó eszközeire és technológiájára alapozva kínál stratégiaépítést, tanácsadást, mentorálást, oktatást, karbantartást és üzemeltetést – igény esetén pedig teljesen testreszabott üzleti analitika rendszerek ISO 9001:2008 minőségbiztosított bevezetését is vállalja.

Üzleti analitika brosúra letöltése

Forrás: Gartner