Sikeresen üzemel a napon belüli bankközi átutalás
2012-08-16
Új Ford garancia elszámolási folyamat és integráció
2012-08-30

Forráskód-minősítés üzleti szemmel

Világviszonylatban is új, a szoftverek forráskódjának vizsgálatára épülő minősítő eljárás bemutatójára kerül sor szeptember 20-án a budapesti Kopaszi-gáton.

A Szegedi Tudományegyetem Szoftverfejlesztés Tanszékének kutatásaiból merítő, FrontEndART Kft. által kifejlesztett, ISO/IEC 25000 szabványon alapuló objektív kódminősítési eljárásnak köszönhetően a szoftverfejlesztő cégek számára mérhetővé és fejleszthetővé válik termékeik karbantarthatósága. Az üzemeltető cégek ellenőrizni tudják az átadásra kerülő szoftverek valós minőségét, ezáltal csökkentve a tesztelési költségeiket és az üzemeltetési kockázatokat. A szolgáltatás az objektív tanúsítvány mellett részletes elemzést is nyújt a megrendelők számára, amely kritikussági sorrendben mutat rá a szoftver gyenge pontjaira, a fejlesztés gátjaira, elhárítandó hibáira.

fea_meghivo

 

Rozenberszki Zsolt, a vállalati üzleti alkalmazások fejlesztésével, szállításával és üzemeltetésével foglalkozó R&R Software értékesítési igazgatója a bejelentésre reagálva elmondta: „A mai kiélezett piaci helyzetben a megrendelőinknél extrém árérzékenység tapasztalható, amelynek  elsősorban a minőség eshet áldozatul; döntő szerepe sokszor szinte kizárólag az ajánlati árnak van. A minőséget középpontba helyező szállítók versenyhátrányba kerülhetnek a virágéletű, rövid távú sikerekben érdekelt cégekkel szemben. Középtávon azonban már a megrendelői oldalon is egyértelművé válik, hogy a rendszer fejlesztése közben megspórolt kiadások a későbbiekben többszörös költséget jelenthetnek a karbantartás és az üzemeltetés, illetve a szükségessé váló csere során. Az R&R Software éppen ezért minden lehetőséget megragad a szoftverminőség jelentőségének hangsúlyozására, valamint a partnereink számára fejlesztett rendszerek minőségének garantálására.

A FrontEndART Szoftver Kft. által kidolgozott, a Szegedi Tudományegyetem Szoftverfejlesztés Tanszékének kutatási eredményein alapuló forráskód-minősítő eszközök a kifejlesztett szoftver termékeink összetett minőségi kritériumoknak történő megfeleltetését, a karbantartás-verzió követés  és  a szoftver erózió elleni küzdelem részeként segíti céljainkat. Cégünk az elsők között volt a minősítésre használt modell ipari validációjában, az eredményeket pedig jelenleg is saját kódbázisunk minőségének javítására, a minőség fenntartására használjuk fel. Vállalatunk számára üzletileg is  kulcskérdés ügyfeleink reputációja, a szállított termékek színvonala,  a karbantartás és üzemeltetés hatékonysága”.

 

A bejelentési eseményen előadást tartanak:

•    Bakota Tibor, FrontEndART Kft., ügyvezető igazgató

•    Dr. Gyimóthy Tibor, Szegedi Tudományegyetem, tanszékvezető egyetemi tanár

•    Nagy Péter, Erste Bank Hungary Zrt., informatikai igazgató

•    Rozenberszki Zsolt, R&R Software, értékesítési igazgató

Az esemény látogatása ingyenes, de regisztrációhoz kötött.