R&R Software – Hosszútávon a Spuri Balaton Szupermaratonon
2016-04-01
Ügyfél-elégedettség 2015
2016-04-04

Csökkenthető Microsoft SQL üzemeltetési költségek

A Microsoft 2017 közepétől teszi elérhetővé az SQL szerver Linux-kompatibilis változatát.

 

Az utóbbi években a Microsoft elsősorban a végfelhasználói szoftverek területén nyitott más platformok felé – például 2013-ban jelentek meg az iOS és Android mobilplatformokon is futtatható Office Mobile irodai alkalmazások, amelyek magánjellegű felhasználásra 2014 óta ingyenesen érhetők el.

A stratégiát a Microsoft folyamatosan terjeszti ki más területekre: a legfrissebb bejelentés szerint az üzleti alkalmazások adatbázisaihoz is gyakran alkalmazott SQL Server 2017 nyarától elérhető lesz Linux platfomra is. Az új, Linux-kompatibilis kiadással jelentős költséget takaríthatnak meg azok a cégek, akik Linux szerverekből álló kiszolgálóközpontjukban csak azért üzemeltetnek Windows operációs rendszerű gépeket, mert a futtatni kívánt üzleti alkalmazás Microsoft SQL Server-t igényel.

SQL-Loves-Linux_2_Twitter-002-640x358

Az SQL Server alapú üzleti analitika megoldások és adattárházak felépítéséhez szükséges Integration Services, Analysis Services és Reporting Services komponensek elérhetőségéről a Microsoft egyelőre még nem nyilatkozott a Linux-kompatibilis verzió kapcsán.

Gartner-MQs

A Gartner legfrissebb elemzései szerint az SQL Server az operatív adatbázis-kezelők, az adattárházak és az üzleti intelligencia platformok tekintetében is a vezetők között helyezkedik el (kattintásra nagyítható). Forrás: Gartner

Az R&R Software – a platformfüggetlen vállalati üzleti alkalmazások elismert hazai fejlesztője és szállítója – által kínált vállalatirányítási, tömeges számlázási és bevételbiztosítási, ügyfélkapcsolat-kezelési, valamint üzleti analitika megoldások IBM, Oracle, valamint Microsoft adatbázis-kezelő megoldásokkal is kompatibilisek. A Microsoft SQL adatbázis-kezelő az utóbbi években az R&R Software több ügyfelénél is bizonyította vállalati szintű teljesítményét, megbízhatóságát, és igazolta az alacsonyabb költségeket.

 

Forrás: Official Microsoft Blog