Architektúra Karbantartó Rendszer fejlesztése az R&R Software Zrt-nél
2014-05-27
Információs Társadalom Parlamentje
2014-06-19

A világ vezető egyetemeiről érkeznek tanulók György Ádámhoz

A Kastélyakadémián hazai tehetségek is részt vehetnek az R&R Software Ösztöndíj segítségével.

György Ádám zongoraművész 2014-ben immáron hatodik alkalommal rendezi meg zongoraakadémiáját Pomázon, amelyre a világ minden tájáról, többek között Kínából, Indonéziából, Ausztráliából, Svájcból és az USA-ból érkeznek tehetséges zongorista növendékek. Június 23-án és július 2-án egy-egy koncert várja a kultúrára nyitott zenekedvelőket.

A fiatal tehetségek a világ vezető egyetemeiről érkeznek, hogy a magyar művésznél fejlődjenek. A New York-i Juilliard School of Music, a Cleveland Institute of Music, a szingapúri Nemzeti Egyetem és a Nanyang Academy of Fine Arts, valamint a Bécsi Zeneakadémia is képviseli magát növendékekkel az immár világhírű mesterkurzus sorozaton.

kastelyakademia_flyer_2014

 

Ahol György Ádám megfordul, nem csupán teltházas koncerteket ad, hanem tanít is. A távoli Indonéziában Lisztet játszó tehetségek ihlették a pomázi zongoraakadémia létrejöttét. „A cél az volt, hogy a klasszikus zene bölcsőjében, Európában, és azon belül is szülővárosomban, Pomázon biztosítsunk fejlődési lehetőséget ígéretes fiatal zongoraművészek számára.” – osztotta meg megvalósult álmát a művész. 2012 óta magyar növendékei is vannak az akadémiának, akiknek részvételét az R&R Software Zrt. támogatja.

Az R&R Software idén is 2500 Euró értékű Ösztöndíjjal támogatja a legtehetségesebb jelentkezőket: hazai tehetségek küldhették be pályázataikat a Kastélyakadémia szervezői részére, a beérkezett anyagokat pedig György Ádám személyesen zsűrizi. A győztes számára az Ösztöndíj magában foglalja a Kastélyakadémia kurzusokon való részvételt, a fellépési lehetőséget a Kastélyakadémia koncertjein, a szabadidős programokon való részvételt, és a teljes ellátást a pomázi Teleki-Wattay Kastélyban.