Az R&R Software bejelentette az évtizedes múltra visszatekintő értékesítés- és marketingtámogató alkalmazásainak új termékcsaládját
2023-09-21
Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraverseny New Yorkban: szavak nélkül a magyar értékekről
2023-10-06

A Toyota Central Europe az R&R Software-t választotta informatikai stratégiai partnerének

Az R&R Software több, mint 20 éve meghatározó informatikai beszállítója a hazai gépjárműiparnak. Ügyfelei között autógyártó, márkaképviselet, számos gépjárműimportőr, márkakereskedés és autószerviz szerepel, amelyek részére integrált vállalatirányítási, értékesítést támogató és ügyfélkapcsolatkezelési megoldást, valamint informatikai szakértői szolgáltatást kínál.

2023. júniustól a Toyota regionális importőre, a lengyelországi központú Toyota Central Europe (TCE) is az R&R Software ügyfelei közé tartozik. A stratégiai együttműködés célja a TCE magyarországi képviselete által használt a regionális működést kiszolgáló importőri rendszerek támogatásának és fejlesztéseinek átvétele, valamint a TCE jövőbeni IT projektjeinek szakmai támogatása.

A Toyota a világ legnagyobb (európai szinten 2.) autógyártója, regionális szinten pedig a lengyel, magyar, cseh és szlovák piacot lefedő Toyota Central Europe (TCE) a legnagyobb Toyota importőr Európában. A regionális sikerből a magyarországi leányvállalat is jócskán kiveszi a részét: 2022-ben a hazai személyautó és kishaszongépjármű piacon toronymagasan a legkedveltebb autómárkának bizonyult 11.7% piacrésszel. (forrás: https://www.toyotanews.eu/hu/)

A partnerség első lépése a magyarországi leányvállalat által jelenleg használt vállalati informatikai rendszerek feltérképezése és teljes műszaki és funkcionális dokumentációjának elkészítése, illetve ezzel párhuzamosan a hozzá tartozó üzemeltetés támogatási és fejlesztési feladatok átvétele. A TCE jövőbeni célja, hogy regionális szinten is megújítsa IT infrastruktúráját, mely további rendszer(ek) ki- és bevezetését, a meglévők fejlesztését teszi majd szükségessé. Ezen változások során az R&R Software a szoftverfejlesztés és -üzemeltetés támogatás mellett IT tanácsadóként is tudja majd segíteni a Toyota importőrt stratégiai céljainak elérésében.