Ügyfél-elégedettség 2019
2020-05-22
Gyakorlati felsőoktatási képzés az R&R Software Zrt-nél
2020-09-03

A globális járványhelyzet mellett digitális eszközökkel tartják meg a György Ádám Kastélyakadémiát

2020-ban online oktatás keretein belül nyílik lehetősége a hallgatóknak részt venni a képzésen

 

Az idei évben 12. alkalommal rendezik meg a töretlen sikerű György Ádám Kastélyakadémiát, ám tekintettel a világot sújtó koronavírus-járványra, ill. a járvány miatt érvényben lévő utazási korlátozásokra, a kurzust online fogják megtartani. A korábbi, személyes oktatásra és élményekre építő módszerek átalakításával a világ minden tájáról távolról vehetnek részt a növendékek. A hallgatók idén is kiemelkedő számban várhatóak Délkelet-Ázsiából, amely nem mellékesen az R&R Software egyik jelentős export célpiaca is.

Az R&R Software Zrt. fontosnak tartja a művészetek és az oktatás támogatását, a magyar kultúra népszerűsítését. A 2012-ben létrehozott Ösztöndíjának köszönhetően magyar tehetségek is évről-évre részvételt nyerhetnek a mesterkurzusra. Az R&R Software Ösztöndíj nyertese neves és elismert művészek mentorálása alatt fejlesztheti képességeit: az Ösztöndíjat korábban több alkalommal is elnyerő Kovács Gergely zongoraművész pedig idén már segédoktatóként mutatkozik be a hallgatók számára.

 

A tanulók mentorként választhatják György Ádámot (Steinway Művész, Liszt Ferenc díj nyertese 2020-ban, a György Ádám Kastélyakadémia alapítója), Dr. Szabó Orsolyát (A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem docense), Dr. Steven Spooner-t (Peabody Konzervatórium oktatója), Benjamin Loh-t (Steinway Művész) vagy Ory Shihor-t (Ory Shihor Intézet alapító tagja). Az online kurzus keretein belül minden tanuló 6 egyéni zongoraórán vehet részt, továbbá minden tanuló hozzáférést kap az online csoportos órákhoz. Az egyéni, ill. csoportos órák során a tanuló zongoraművészek gyakorolhatják, előadhatják és jobb megértést nyerhetnek a zongoraversenyekről.

A kurzusokat tervezetten 2020. augusztus 10-16. és 2020. augusztus 17-23. között rendezik meg, az on-line szervezésnek köszönhetően pedig az ütemtervtől eltérően, rugalmasan is egyeztethetők az órák.