ford mustang
Készletgazdálkodási tréning a Ford-nál
2012-04-25
tavmunka
Informatikai alkalmazások segítik a távmunkát
2012-05-08

10 éve dolgozik együtt a Vector és az R&R Software

2002 óta kínálja az R&R Software a márkakereskedések és szervizpontok számára kifejlesztett vállalati üzleti alkalmazáscsomagot.

2002 óta kínálja az R&R Software a márkakereskedések és szervizpontok számára kifejlesztett vállalati üzleti alkalmazáscsomagot. A 2002. februárban jött létre megállapodás az osztrák Vector GmBH és az R&R Software között, amely alapján a R&R Software vált a CDP (Car Dealer Package) üzleti szoftvercsomag magyarországi képviselőjévé.

A Vector – mint a legjelentősebb közép-európai DMS szolgáltató – ekkortájt stabil, megfelelő tudással, valamint integrálható pénzügyi rendszerrel rendelkező hazai partnert keresett. Az R&R Software és az ekkor már számos sikeres referenciával rendelkező VERK/400 integrált vállalatirányítási rendszer megfelelt az elvárásoknak.

A Vector CDP és a VERK/400 pénzügyi komponenseinek integrációjával kialakított, a hazai követelmények szerint specifikusan testreszabott, megoldást elsőként a magyarországi Renault márkakereskedések kezdték használni teljes működésük támogatására; a 2002-ben induló bevezetés alig két év alatt szinte a teljes Renault hálózatban lezajlott. A Renault kereskedések többsége azóta is az R&R Software stabil és megbízható, gyári minősítéssel és integrációval rendelkező szolgáltatását veszi igénybe.

Mind a nemzetközi, mind a hazai piacon egyre erősödik a márkakereskedői konszolidáció: egy-egy kereskedés több márka forgalmazását és szervizelését is ellátja, telephelyeivel nagyobb földrajzi területeket lefedve.

A cDMS központi szerver alapú megoldás, amely on-line erőforrás gazdálkodást, irányítást és ellenőrzést tesz lehetővé a kiterjedt vállalati működésre. Az R&R Software ügyfélköre az utóbbi években jelentősen kibővült: ma már Ford, Nissan, Citroen, Toyota, Peugeot, Suzuki kereskedések is használják a CDP alapú rendszert – a gyártók által megkövetelt interfészeknek és integrációknak köszönhetően olyan vállalatirányítási megoldással dolgozhatnak, amely jelentősen lecsökkenti a pontos adminisztrációhoz szükséges munka mennyiségét.

A CDP alapú cDMS használata szerver beruházást sem feltétlenül igényel: akár modern, ”PaaS” platform szolgáltatásként is igénybe vehető. A Vector és az R&R Software sikeres együttműködése révén a termék és szolgáltatás továbbra is stabil alapot nyújt a márkakereskedéseknek a mindennapi működéshez, üzletfejlesztéséhez.