„Autó mint Szolgáltatás” paradigmát támogató informatikai platform megvalósítása
2020-04-01

Zenei előadás közvetítő, közösségi hardver-szoftver platform és célalkalmazás fejlesztése

Zenei előadás közvetítő, közösségi hardver-szoftver platform és célalkalmazás fejlesztése

A projekt azonosítószáma: BAR-1.1.1-22-2022-00027

Közlemény: projekt indulás, 2022. január 20.

A projekt célja, a R & R Software Fejlesztő és Tanácsadó Zártkörűen Működő Részvénytársaság részére támogatás biztosítása azon negatív gazdasági hatások ellensúlyozására, amelyek az Egyesült Királyságnak az Európai Unióból történt kilépése nyomán szenvedett el. 

A projekt tárgya: Zenei előadás közvetítő, közösségi hardver-szoftver platform és célalkalmazás fejlesztése

A szerződött támogatás összege: 477 733 991 Ft

A projekt tartalmának részletes bemutatása: 

A COVID-19 világjárvány okozta lezárások és kijárási korlátozások az élet számos területére nagy hatást gyakorolnak. A „távjelenlét” kihívásaival 2020. során megismerkedett a közvélemény: egyes rétegeket, például az előadóművészeket kiemelten érintettek azonban az „otthoni előadások” összetettebb, sokrétűbb kihívásai. 

A jelenlegi távjelenlét- és ún. „streaming” eszközök elsősorban az emberi beszédhang jellegzetességeire optimalizáltak: így a zenei előadásokhoz szükséges hangátvitel megfelelő minősége (frekvencia, dinamika), a párhuzamosan több kamerával történő közvetítés, a szakadás- és akadozásmentes, alacsony késleltetésű közvetítés nem biztosítható. Nem állnak rendelkezésre azok az integrált hardver eszköz és szolgáltatás kiszolgáló platform lehetőségek, melyek a zenei előadások közvetítéséhez professzionális, egyszerűen, akár otthoni körülmények között egyedül is használható, integrált rendszerben teszik elérhetővé e képességeket széles felhasználói és művészi rétegek részére. 

A művészi előadások jó minőségű közvetítése több tízezer USD értékű eszközökkel és profi személyzettel technikailag jelenleg is megoldható – ezek azonban jellemzően nem állnak időben és térben bármely előadóművész részére. A kifejlesztendő platfrom tartalmazza a az ehhez szükséges integrált hardver és szoftver komponenseket, mellyel a szükséges minőséget biztosító képességek bármely felhasználószámára elérhetővé válnak.

A napjainkra széles rétégek részére elérhető vált, otthoni eszközök/gépek fejlettségüket tekintve eljutottak oda, hogy célnak megfelelő kiépítéssel és szoftveres funkciókkal, illetve Cloud szolgáltatásokkal, hogy lehetővé teszik a minőségi, elérhető élő közvetítést. 

A kifejlesztendő platform lehetővé teszi, hogy az előadók és a hallgatók közösségként működjenek, és a megfelelő minőségű közvetítés mellett integráltan alkalmazhatják a szükséges további lehetőségeket, mint pl.: a naptár, ajánlások, események keresése, jegyvásárlás, elszámolás, közösségi funkciók, gamification. A platformon nyújtott szolgáltatásokhoz elérhetővé válnak a szükséges szerződéses, díjelszámolási és biztonságos fizetési funkciók. 

Agilis, 2 éves projekt keretein belül megvalósítható és piacra vihető, nemzetközi szaktekintély klasszikus zenész vezetésével, globális piaci termék konstruktűr szakértők bevonásával, hazai szoftver és hardver specialisták fejlesztésében megvalósítható a fenti kérdésekre választ adó, digitális művészi előadások közvetítését lehetővé tévő, magas hazai hozzáadott értékkel bíró, globális digitális megoldás (szolgáltatás platform).

Előzetes piackutatás alapján hasonló megoldással megvalósított szolgáltatásra más példa nincs, a kereslet, így pedig a piaci potenciál azonban az Egyesült Államokban, Ázsiaban és Európában is jelentős.

Az elmúlt időszakban számos, korábban adott helyszínhez kötött tevékenység otthoni, minőségi megvalósításához alkalmazható termék és szolgáltatás ért el számottevő piaci részesedést, pl. a Peloton és a Mirror.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2024.01.19.