nyirsegviz
Nyíregyháza és Térsége Víz- és Csatornamű Zrt.
2015-04-22
magyar nemzeti bank
Magyar Nemzeti Bank
2015-04-22

 

A NISZ Zrt. 2012 óta használja a FusionR BSS működéstámogatási rendszerét, és a szintén az R&R Software Zrt. által bevezetett, Oracle Hyperion EPM alapú üzleti tervezőrendszert.

 

FusionR BSS működéstámogató rendszer bevezetése a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. részére

A Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. működése – jogelődjei révén – 48 éves múltra tekint vissza. 2007 óta a vállalat fő tevékenysége a teljes körű infokommunikációs szolgáltatások nyújtása, elsősorban az államigazgatási szervek és az országos hatáskörű intézmények részére.

A NISZ Zrt. a teljes körű szolgáltatói tevékenységét jogszabályi kötelezettség alapján látja el. A szolgáltatói feladatok ellátásához nem csak a szükséges szervezeti és munkarendet (pl. ügyfélmenedzsment, forgalmi adatok feldolgozása, számlázás) kellett kialakítani, hanem az új üzleti folyamatokat, feladatokat hatékonyan támogatni képes ügyfélszolgálati és számlázási rendszert is meg kellett valósítani, méghozzá a jogszabályi és szerződéses kötelezettségek által diktált nagyon szoros határidők mellett.

A NISZ és az R&R Software közös munkájának eredményeképpen a mindössze 2 és fél hónap alatt bevezetett FusionR BSS rendszer teljes körűen biztosítja a NISZ ügyféltörzsének, szolgáltatási szerződéseinek és a nyújtott távközlési szolgáltatások nyilvántartását és adminisztrációját; a Nemzeti Távközlési Gerinchálózaton lebonyolított hangszolgáltatás forgalmi adatainak feldolgozását; a szolgáltatások ellenértékének árazását, számlázását és térülés-figyelését; valamint a társszolgáltatókkal való elszámolás, beleértve a nagykereskedelmi számlázást és számlaellenőrzést is.

Az R&R Software által fejlesztett FusionR BSS kimondottan a telekommunikációs és tartalomszolgáltató cégek számára fejlesztett megoldás, mely nagytömegű üzleti- és forgalmi tranzakciók azonnali feldolgozását, különféle telekommunikációs és tartalom szolgáltatások egységes kezelését és elszámolását, társszolgáltatói elszámolást, valamint az ügyfelek hatékony kiszolgálását támogatja.

„2011 végén – nagyon rövid határidő betartása mellett – számos kritikus üzleti feladatot kellett megoldanunk stratégiai szempontból kiemelt területeken. Minden aggály ellenére az R&R Software szakértelmének, a FusionR BSS rendszer képességeinek és a NISZ tapasztalatának kombinálásával hatékonyan sikerült megoldanunk a sokak által szinte megvalósíthatatlannak tartott feladatot” – mondta el Szász Attila, a NISZ Zrt. kormányzati szolgáltatások igazgatója.

 

Oracle Hyperion EPM vállalati teljesítménymenedzsment bevezetése a NISZ Zrt-nél

A Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. működése – jogelődjei révén – 48 éves múltra tekint vissza. 2007 óta a vállalat fő tevékenysége a teljes körű infokommunikációs szolgáltatások nyújtása, elsősorban az költségvetési kormányzati szervek és az országos hatáskörű intézmények részére.

A NISZ Zrt. teljes körű IT és telekommunikációs szolgáltatói tevékenységét lát el, szigorú kontrolling-felügyelettel. Ez hét darab kontrollinges és könyvelési dimenzió monitorozását, költséghely-szintű tervezést, valamint a szervezeti változások nyomon követését is magában foglalja. Ilyen mennyiségű adat esetén a kézi, táblázatkezelőben végzett adatfeldolgozás, elemzés és tervezés gyakorlatilag lehetetlen feladat.

A NISZ Zrt. olyan OLAP típusú rendszert keresett, amely a fenti feladatok támogatásán kívül lehetővé teszi a dimenziók módosítását, illetve az új adatmodellek építését számottevő fejlesztői beavatkozás nélkül. Fontos szempont volt még az egyszerű, könnyen elsajátítható, „Excel-szerű” kezelés.

Az R&R Software szakértői az Oracle Hyperion EPM Essbase kalkulációs motorjával, valamint a Hyperion SmartView Excel beépülő megjelenítő modullal oldották meg a feladatot.

A bevezetés rendkívül hatékonyan, kevesebb mint három hónap alatt zajlott le, az alábbi feladatokat magában foglalva:

• Strukturált adatbázis létrehozása.

• 2013-as tervstruktúra felépítése.

• Terv és tényadatok betöltése.

• 2012-es tényadatok egyszeri betöltése 2013-as struktúrába

• Rendszeres tényadat betöltő eljárás kivitelezése a NISZ Zrt. által használt ERP rendszerhez.

• Riportok kialakítása.

• Kulcsfelhasználók, felhasználók és üzemeltetők oktatása – a NISZ Zrt. így saját erőforrásokkal tudja továbbfejleszteni a rendszert.

A projekt eredményeképp a NISZ Zrt. kontrolling működése jelentősen felgyorsult – az automatikusan betöltött tény- és tervadatokból percek alatt állíthatók elő azok a jelentések, amelyek a bevezetés előtt több napig készültek.

 

Megoldásaink - infokommunikáció

Megoldásaink - üzleti analitika