Karácsonyi jókívánságok
2020-12-23
Ügyfél-elégedettség 2020
2021-03-22

Microsoft Power BI alapú oktatások, konzultáció és mentorálás az R&R Software kínálatában

A Microsoft Power BI Premium csomag már felhasználó-alapú szolgáltatásként is elérhető

 

A Microsoft Power BI 2015-ös megjelenése óta számos vállalat elengedhetetlen adatkezelő és döntéselőkészítő alkalmazásává vált. A Power BI-nak köszönhetően könnyen elérhetők és áttekinthetővé tehetők, modellezhetők az adatok, melyekből vizuálisan is megjeleníthető jelentések készíthetők. A Power BI támogatja az adatvezérelt döntéshozatalt; gyors, mesterséges intelligencia által vezérelt válaszokat adhat az üzleti kérdésekre. A Power BI alkalmazás jelenleg három különböző csomagban érhető el a felhasználók számára:

 • az ingyenes (licencdíj-mentes) Power BI Desktop alkalmazással teljeskörű egyéni lekérdező és adatelemző funkcionalitást kapunk, korlátozott felhő használattal, csoportmunka funkciók nélkül
 • Power BI Pro csomag segítségével a vállalatok teljes működését átfogó, adatvezérelt kultúra alakítható ki. Támogatja az eredmények felhasználók és csoportok közötti megosztását, akik közösen dolgozhatnak az interaktív adatvizualizációkon.
 • Power BI Premium csomagot a kezdetekben elsősorban a nagyvállalati igényeknek megfelelő alakítottak ki. Az évek során a Premium csomag számos olyan többletszolgáltatással bővült, ami KKV-k számára is hasznos lett volna, de a nagyvállalati árazás nem tette lehetővé használatukat e körben. A Power BI Premium 2020. novemberétől – tesztüzemben – elérhető felhasználó-alapú megoldásként is, így a KKV-k számára is megnyílik a lehetőség, hogy elérhető áron igénybe vegyék a Premium csomag többletszolgáltatásait.

A Power BI Premium számos olyan képességet biztosít, amely növelheti a vállalatok hatékonyságát, úgymint:

 • Jelentős adatkészlet-növekedés: a készletek mérete 10 GB-ra növekedhet.
 • A napi automatikus frissítések maximális száma 48-ra növekedhet.
 • Többoldalas jelentések közzétételére és használatára nyílik lehetőség, melyek rögzített elrendezésű dokumentumokat jelentenek, pl.: nyomtatáshoz és archiváláshoz.
 • Magasabb szintű adatvizualizációs és eredmény-kinyerési képességek válnak elérhetővé, például mesterséges intelligencia alapú elemzések (AutoML, Impact Analysis, Cognitive Services, Azure Machine Learning).
 • Emelt szintű DataFlow szolgáltatások érhetők el (Direct Query).
 • Korábbi felhasználások alapján képes lesz a rendszer az összesítések optimalizálására (Usage-based aggregate optimization).
 • Fejlett, automatikus oldalfrissítés funkció.
 • Adathalmaz-kapcsolat XMLA-végponttal.

Az R&R Software Üzleti Analitika csoportja számos Microsoft Power BI-ra épülő adattárház, adatpiac és jelentési rendszer projekt tervezésében és végrehajtásában vett részt, amelyet szolgáltatásként kínál ügyfelei részére. A portfolió teljes körű Power BI oktatással, tanácsadással, mentorálással teljesedik ki.