Ügyfél-elégedettség 2022
2023-05-17
Európa legelterjedtebb cégminősítése alapján az R&R Software Zrt. bekerült Magyarország pénzügyileg legstabilabb vállalatai közé
2023-09-06

Az R&R Software Zrt. sikeresen szállított digitális megoldásokat a Porsche Finance Group Hungary és a Porsche Lízing és Szolgáltató Kft. részére

Az R&R Software több, mint 20 éve meghatározó informatikai beszállítója a hazai gépjárműiparnak. Ügyfelei között autógyártó, márkaképviselet, számos gépjárműimportőr, márkakereskedés és autószerviz szerepel, akik részére integrált vállalatirányítási és ügyfélkapcsolatkezelési megoldást kínál, emellett jelentős referenciával rendelkezik a banki, biztosítói és további pénzügyi szolgáltatók részére fejlesztett digitális megoldások terén is. Ezen tapasztalatok, referenciák együttesen tették lehetővé a Porsche Finance Group Hungary részére adminisztrációs folyamatainak digitalizációját megteremtő megoldás, illetve a Porsche Lízing és Szolgáltató Kft. részére ügyfélkapcsolatkezelő és számlakezelő megoldások szállítását. 

Sikeres ajánlattételt követően 2020 májusában a Porsche Finance Group Hungary az R&R Software Zrt.-t kérte fel a Finanszírozási Partnerportál és Flottaszerviz moduljainak szállítására.

A Partnerportál projekt célja a Porsche Finance Group Hungary hitelezési-, szerviz-, és ügyfélkapcsolati adminisztrációs folyamatainak digitalizációja volt. A Porsche Finance Group Hungary olyan megoldást keresett, amely biztonságos és kontrollálható módon egyszerűsíti a velük kapcsolatban álló márkakereskedések és szervizek közötti kommunikációt, információáramlást.

Az R&R Software pénzintézeti referenciái garanciát jelentettek a Porsche Finance Group Hungary részéről elvárt zártsági-, naplózási-, és biztonsági előírások teljesítésére.

A Partnerportál rendszer automatizálja és racionalizálja az ügyfélkiszolgálást, ezzel növelve az ügyfél-elégedettséget. A rendszernek köszönhetően a márkakereskedések és szervizek számára azonnal elérhetők az ügyfélkiszolgálásához szükséges információk, ezáltal hatékonyabbá téve azt. A Partnerportál rendszer támogatja a Porsche Finance Group Hungary-val kapcsolatban lévő több, mint 300 márkakereskedés és szerviz napi munkáját.

2021-ben a Porsche Lízing és Szolgáltató Kft. flotta tevékenységét támogató folyamatok és ügyfélkapcsolatkezelési rendszer szállítására kérte fel az R&R Software-t.

A projekt célja volt a Porsche Lízing és Szolgáltató Kft. flotta tevékenységeit támogató ügyfélkapcsolati adminisztrációs folyamatok digitalizációja, potenciális és meglévő partnereire / ügyfeleire vonatkozó adatok nyilvántartásának támogatása, a nyilvántartott adatok alapján a partnerek megkeresésére vonatkozó napi/heti/havi feladatok, üzleti lehetőségek előrejelzése, és a rögzített adatok alapján történő, specifikált visszamérés, eredménykimutatás hatékony támogatása, az elvárt biztonsági előírások teljesítésével.

A rendszer hatékonyan támogatja a Porsche Lízing és Szolgáltató Kft. értékestő csapatának munkáját. Megkönnyíti az új ügyfelek szerzését, az ügyfélkör bővítését, a meglévő ügyfelek megkeresését a lejáró szerződések meghosszabbítása érdekében, illetve a meglévő ügyfelek számára magasabb értékű szolgáltatás értékesítését, az üzleti volumen növelését.

A Porsche Finance Group Hungary üzleti folyamat digitalizációjának következő lépéseként számlakezelő rendszerének részleges kiváltása mellett döntött. Tekintettel a Partnerportál rendszer megfelelőségére, a Porsche Lízing és Szolgáltató Kft. 2022 októberében az R&R Software-t kérte fel a Partnerportál rendszerbe integrált Számlakezelő modul szállítására.

A Számlakezelő modul projekt célja a Porsche Lízing és Szolgáltató Kft. szerviz partnerei által generált jármű javítási megrendelések egyeztetési, visszaigazolási, valamint a beérkezett számlák ellenőrzési és feldolgozási folyamatainak hatékonyságnövelése, egyszerűsítése.

Az R&R Software a Porsche Lízing és Szolgáltató Kft. igényeit a Partnerportál rendszerben kifejlesztett Számlakezelő modul szállításával valósítja meg, a korábbi interfészek megtartásával, valamint a Partnerportál megrendelés kezelő moduljával történő kapcsolat kialakításával.

A Számlakezelő modul segítségével a szerviz partnerektől beérkező megrendelési igények ellenőrzése és jóváhagyása mellett a szerviz partnerektől beérkező számlák ellenőrzése, kódolása és jóváhagyása is zártan a Partnerportál rendszerben történik, leegyszerűsítve az adminisztrációs folyamatot, és jelentősen csökkentve a hibalehetőségeket.

A projektek megvalósítása tanulási és fejlődési lehetőségeket biztosít mindkét fél számára, hiszen a Porsche Finance Group Hungary folyamatait az R&R Software szakembereivel közösen elemezték, amelynek köszönhetően lehetőség nyílt a folyamatracionalizálás vizsgálatára informatikai szempontból is.  A Porsche Finance Group Hungary számos új automatizálási alternatívát látott meg a rendszerekben, ezáltal az R&R Software csapata is új fejlesztési irányokkal találkozott a pénzügyi és lízingszolgáltatások területén.