Lezárult a FusionR CRM SFA és TeleSales komponenseinek bevezetése a Z+D Kft.-nél
2020-09-24
Karácsonyi jókívánságok
2020-12-23

Az R&R Software számlázóprogramjai megfelelnek a 2021-től hatályos, új jogszabályi követelményeknek

Az R&R Software jogszabályváltozás-követés keretében aktualizálja a 2018-ban fejlesztett NAV online számlaadat-szolgáltatást biztosító megoldását.

 

A NAV 2018. július elseje óta fokozatosan vezeti be és terjeszti ki az online számlaadat-szolgáltatási kötelezettséget a belföldön kiállított számlákra. A bevezetés következő lépése, hogy vevői körre, áfa értékhatárra vagy egyéb más megkötésre tekintet nélkül, 2021. január 4-től minden, közöttük a magánszemélyek, és a külföldi adóalanyok (közösségi vagy harmadik országbeli) részére kibocsátott számláról is valós idejű adatszolgáltatást kell, hogy teljesítsenek a számlát kibocsátók a NAV Online Számla Rendszere felé.

A teljes vevőkört érintő, 2021. évtől teljesítendő számlaadat-szolgáltatáshoz a NAV adatszerkezeti változtatásokat hajtott végre, mely változások lekövetése a számlázóprogramokban extra fejlesztési feladatokat jelentenek.

Az R&R Software az általa gyártott számlázóprogramokat használó, és érvényes szoftver karbantartási szerződéssel rendelkező partnerei részére a NAV online számlaadat-szolgáltatást támogató és biztosító megoldását a jogszabályváltozás követési szolgáltatása keretében fejleszti tovább.

A fejlesztések eredményeként az R&R Software számlázóprogramjai a NAV által előírt adatszerkezetben és tartalommal teljesítik a felhasználó mindenkori számlaadat-szolgáltatási kötelezettségét.

Az R&R Software saját gyártású termékportfóliója kiterjed a kis- és nagykereskedelmi számlázást, a közüzemi szolgáltatást, infokommunikációs szolgáltatásokat igénybe vevő fogyasztók tömeges számlázását tartalmazó üzleti alkalmazásokra. Az R&R Software a NAV online számlaadat-szolgáltatást támogató megoldását nem kizárólag az R&R Software által gyártott, hanem harmadik féltől származó számlázó alkalmazást használó vállalatok részére is kínálja. Az R&R Software NAV Gateway rendszer a felhasználók saját Windows Server, Solaris, Unix, Linux informatikai környezetében, vagy az R&R Software magas rendelkezésre állású felhőszolgáltatásában szolgáltatásként üzemelve összekapcsolja a felhasználók számlázóprogramjait a NAV Online Számla rendszerrel, költséghatékony és biztonságos megoldást nyújtva a számlaadat-szolgáltatás kötelezettség teljesítésére.